John McAfee, creatorul celebrului antivirus, s-a sinucis într-o închisoare din Spania

John McAfee, creatorul celebrului antivirus, s-a sinucis într-o închisoare din Spania

John McAfee, creatorul software-ului antivirus care îi poartă numele, s-ar fi sinucis miercuri seară într-o închisoare din Spania unde se afla în detenție în așteptarea extrădării în Statele Unite pentru acuzații legate de evitarea impozitelor, potrivit Insider .

McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort miercuri într-o celulă din închisoarea din Barcelona, potrivit publicației spaniole El Pais, care citează surse polițienești.

Departamentul de justiție catalan a confirmat moartea lui McAfee pentru Reuters.

La începutul zilei, Curtea Națională a Spaniei a aprobat extrădarea lui McAfee pentru a răspunde acuzațiilor din SUA.

McAfee, care și-a făcut averea vânzând software antivirus, a fost arestat pe aeroportul Barcelonei în octombrie trecut și ținut în închisoare în așteptarea rezultatului audierilor de extrădare.

McAfee era vizat de zece capete de acuzare

Cinci acuzaţii sunt pentru evaziune fiscală, fiecare având ca pedeapsă maximă 5 ani de închisoare. Celelalte cinci sunt pentru că nu a depus declarațiile fiscale.

McAfee nu și-a declarat veniturile între 2014 și 2018, deși a câștigat milioane de dolari din consultanță, din promovarea criptomonedelor, din participarea la conferințe și din vânzarea drepturilor de autor pentru un documentar despre viața lui, se menționează în documentele tribunalului districtual din Western District, Tennessee.

McAfee a fost dat în judecată și de autoritatea financiară Securities and Exchange Commission, fiind acuzat că a făcut milioane de dolari din recomandarea pe Twitter a unor ICO-uri (oferte inițiale de monede), fără a fi spus că a fost plătit de acele companii care inițiau aceste ICO-uri. Cei de la SEC spun că a câștigat 23 de milioane de dolari din aceste recomandări. ICO-ul este un tip de crowdfunding ce folosește criptomonede pentru atragerea de capital inițial de către startup-uri.

McAfee a mai fost arestat în trecut, în America Centrală: în 2017 în republica Dominicană, pentru că a postat imagini cu arme de calibru mare, iar în 2012 în Guatemala, pentru trecere ilegală a frontierei.

McAfee a devenit cunoscut după 1987 când a înființat compania care-i poartă numele. Este creditat ca fiind creatorul primului software antivirus care a fost un succes comercial, într-o vreme în care web-ul era la început.

A pierdut o mare parte a averii în marea criza financiară, în 2011 a vândut către Intel compania, pentru 7,6 miliarde dolari.

McAfee a locuit câțiva ani în micul stat Belize din America Centrală unde a avut controverse cu autoritățile și au existat suspiciuni că ar fi fost implicat în uciderea unui vecin.
Cine a fost John McAfee?

John McAfee s-a născut în 1945 la o bază a armatei SUA din Marea Britanie, iar apoi a crescut în Virginia.

După ce a lucrat ca programator şi proiectant de software pentru mai multe companii, inclusiv NASA, a început să dezvolte software pentru combaterea viruşilor.

În 1987, a fondat McAfee Associates, o companie de antiviruşi pentru computere. În cele din urmă, Intel a cumpărat McAfee şi a schimbat numele mărcii - ceva despre care McAfee şi-a exprimat mulţumirea.

În august 2009, The New York Times a scris că averea sa personală a scăzut de la 100 de milioane de dolari la 4 milioane de dolari. Acesta S-a mutat în Belize şi a vrut să găsească utilizări medicinale pentru plante pe terenul său.

La conferinţa DEF CON din LA, din august 2014, el i-a avertizat pe americani să nu folosească smartphone-uri - sugerând că aplicaţiile sunt folosite pentru a spiona clienţii care nu citesc acordurile regulile de confidenţialitate.

El a anunţat că va căuta să obţină funcţia de preşedinte al Statelor Unite, în campania prezidenţială din 2016, drept candidat al Partidului Libertarian. A pierdut nominalizarea Partidului Libertarian în faţa lui Gary Johnson.


populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / PSD a câștigat alegerile cu peste 22%, AUR e pe doi cu 18%, urmat de PNL

2 Simple zvonuri?

3 Uite, asta este chestie gravă și concretă despre Călin Georgescu!

4 VIDEO Da, este surprinzătoarea președintă a POT, are două masterate şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro

5 ALERTĂ Avem distribuirea mandatelor în Parlament! PSD, PNL, UDMR și Minoritățile au majoritate și pot guverna fără USR, spun calculele partidelor!