Joe Biden l-a depășit pe Trump în opțiunile de vot pentru Casa Albă, potrivit celui mai recent sondaj. Ce i-a putut influența pe alegători

Joe Biden l-a depășit pe Trump în opțiunile de vot pentru Casa Albă, potrivit celui mai recent sondaj. Ce i-a putut influența pe alegători

Președintele Joe Biden este în fruntea unei confruntări ipotetice cu fostul președinte Donald Trump pentru prima dată din octombrie 2023, A câștigat două puncte și conduce cu 50% la 40% în fața republicanului, în intențiile de vot.

Joe Biden l-a depășit pe Trump în opțiunile de vot pentru Casa Albă FOTO: ARHVA

Joe Biden l-a depășit pe Trump în opțiunile de vot pentru Casa Albă FOTO: ARHVA

Potrivit unui nou sondaj național Fox News, din luna mai, s-a înregistrat o schimbare de 3 puncte în cursa prezidențială. Trump a fost în față cu 1 punct luna trecută, în timp ce Biden este în creștere cu 2 puncte astăzi: 50%-48%, anunță postul TV conservator pe site-ul său .

Sursa citată susține că, dincolo de evaluările îmbunătățite ale economiei, o serie de alte evenimente care au avut loc de la sondajul din mai ar putea influența mici schimbări în preferințele de vot, inclusiv condamnarea lui Trump pentru bani tăinuiți, condamnarea lui Hunter Biden în procesul cu arme de foc , un raport pozitiv privind locurile de muncă din SUA și ordinul executiv al lui Biden privind imigrația.

„Sprijinul actual de 50% al lui Biden este cel mai bun al său în acest ciclu electoral; el nu a mai fost în fața lui Trump din octombrie 2023 și asta cu doar 1 punct (49%-48%)”, arată foxnews.

Trump stă bine în rândul bărbaților (+15), al alegătorilor din mediul rural (+17), al bărbaților albi fără diplomă (+30) și al creștinilor evanghelici albi (+46). Biden egalează acest lucru cu un sprijin puternic în rândul alegătorilor cu vârsta de 65 de ani și peste (+15), al femeilor (+17), al alegătorilor din mediul urban (+23) și al femeilor albe cu diplomă universitară (+28).

Biden primește sprijinul a 73% dintre alegătorii de culoare. Această cifră este puțin sub cei 79% pe care îi avea înainte de alegerile din 2020, când a ajuns să câștige în fața negrilor cu un sprijin de 91%, potrivit analizei Fox News Voter Analysis din noiembrie 2020.

Noul sondaj arată că aproape toți partizanii rămân loiali, deoarece 95% dintre democrați sunt cu Biden și 95% dintre republicani îl susțin pe Trump.

Cheia este că independenții îl favorizează pe Biden cu 9 puncte, o schimbare față de luna mai, când îl preferau pe Trump cu 2 puncte. În timp ce un număr egal de independenți spun că leadershipul (59%) și integritatea (58%) sunt extrem de importante pentru decizia lor de vot, ei sunt mai predispuși să spună că Biden este integru cu 23 de puncte, față de Trump fiind un lider puternic cu doar 11 puncte. Mai multe despre aceste trăsături mai târziu.

„Tendințele demografice de bază care au definit această cursă rămân la locul lor”, spune sondajul republican Daron Shaw, care realizează sondajele Fox News împreună cu democratul Chris Anderson.

Donald Trump și Joe Biden se vor înfrunta săptămâna viitoare, pe 27 iunie, la Atlanta, într-o dezbatere CNN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii