Joe Biden, în interviul de la ABC: Numai „Domnul Atotputernic“ m-ar putea face să ies din cursa pentru Casa Albă

Joe Biden, în interviul de la ABC: Numai „Domnul Atotputernic“ m-ar putea face să ies din cursa pentru Casa Albă

"Nimeni nu este mai calificat decât mine pentru a fi preşedinte sau pentru a câştiga aceste alegeri", a asigurat vineri Joe Biden într-un interviu foarte aşteptat pe canalul american de televiziune ABC.

p  7 Joe Biden WC jpg

Preşedintele american, atacat în privinţa capacităţilor sale mentale după o dezbatere ratată în faţa lui Donald Trump, a afirmat că funcţia sa echivalează cu "a face un test cognitiv în fiecare zi", când jurnalistul George Stephanopoulos l-a întrebat dacă ar fi pregătit să se supună acestui tip de examinare.

"Fac un test cognitiv în fiecare zi (...) Nu doar că fac campanie, dar conduc lumea", a declarat democratul de 81 de ani.

Preşedintele Joe Biden a calificat din nou dezbaterea sa împotriva adversarului republican Donald Trump drept "un episod prost", dar a rămas hotărât, într-un interviu acordat vineri postului ABC News, că el este candidatul care îl va învinge pe Trump în alegerile din noiembrie, relatează Reuters.

"Nu există nicio indicaţie a vreunei afecţiuni grave. Am fost epuizat. Nu mi-am ascultat instinctele în ceea ce priveşte pregătirea şi... şi o seară proastă", a declarat Biden, în vârstă de 81 de ani, prezentatorului ABC News George Stephanopoulos într-un interviu înregistrat în Madison, Wisconsin.

"Am avut doar o seară proastă. Nu ştiu de ce", a adăugat Biden cu o voce răguşită, stâlcind ocazional cuvintele.

Biden a fost întrebat în mod repetat de Stephanopoulos dacă este realist în ceea ce priveşte credinţa sa că l-ar putea învinge pe Trump, având în vedere sondajele şi îngrijorarea tot mai mare din partea democraţilor.

"Nu cred că cineva este mai calificat", i-a spus Biden lui Stephanopoulos în interviu. Sondajele, a spus el, au fost inexacte.

Întrebat dacă ar renunţa în cazul în care colegii democraţi din Congres ar spune că le afectează şansele de realegere în noiembrie, Biden a răspuns: "Dacă Domnul Atotputernic ar coborî din Ceruri şi ar spune: "Joe, ieşi din cursă", aş ieşi din cursă". "Domnul Atotputernic nu coboară"

Interviul de 22 de minute, despre care Stephanopoulos a spus că nu a fost tăiat sau editat, a fost urmărit îndeaproape de democraţii preocupaţi de capacitatea preşedintelui de a servi încă patru ani sau de a-l învinge pe Trump, 78 de ani, în alegeri, după prestaţia sa ezitantă la dezbaterea din 27 iunie.

Joe Biden nu crede în sondaje

Joe Biden a spus că "nu crede" în sondajele care oferă avantaj rivalului său la nivel naţional şi în statele-cheie, spunând că, din punctul său de vedere, este "aproape la egalitate" cu Donald Trump.

Când jurnalistul i-a atras atenţia că nu a văzut niciodată un preşedinte câştigând realegerea cu o cotă de popularitate de 36%, el a răspuns: "Nu cred că aceasta este cota mea de încredere".

Un consilier democrat senior din Camera Reprezentanţilor, care a refuzat să fie numit, a declarat pentru Reuters după vizionarea unui scurt clip difuzat înainte de interviu: "Nu văd cum el (Biden) va rezista o săptămână ca nominalizat".

În cursul zilei de vineri, Biden a declarat mulţimii, într-un discurs înflăcărat în Madison, că unii democraţi au încercat să îl scoată din cursă în urma dezbaterii cu Trump. Dar el a spus în timpul interviului ABC News că democraţii de rang înalt nu i-ar cere să se dea la o parte.

El a declarat că a vorbit timp de o oră cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Hakeem Jeffries din New York şi mai mult timp cu reprezentantul Jim Clyburn din Carolina de Sud.

În timpul interviului, Biden a subliniat bilanţul său în funcţie, spunând că a extins NATO, a crescut economia şi are un plan de pace pentru Orientul Mijlociu. El a vorbit despre extinderea asistenţei medicale şi despre modificarea sistemului fiscal în cazul în care ar câştiga un al doilea mandat.

Interviul, chiar înainte de a fi difuzat integral, a părut să nu îi liniştească pe telespectatori cu privire la vârsta lui Biden.

"Am văzut destul", a declarat Ron Fournier, consilier senior la agenţia de comunicare Truscott Rossman şi fost corespondent la Casa Albă, pe platforma de socializare X, alături de clip. "Este greu de imaginat că acest om bun îl va învinge pe Trump şi va servi încă patru ani în cea mai solicitantă funcţie de pe pământ".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii