Joe Biden este acuzat de abuz de putere și obstrucționare: poate fi declanșată procedura de impeachment

Joe Biden este acuzat de abuz de putere și obstrucționare: poate fi declanșată procedura de impeachment

Republicanii din Camera Reprezentanților au publicat luni un raport în care îl acuză pe președintele Biden de comiterea a cel puțin două infracțiuni care ar justifica punerea sa sub acuzare - ceea ce reprezintă o lovitură politică dură pentru Biden, cu doar câteva ore înainte ca acesta să ia cuvântul în seara de deschidere a Convenției Naționale Democrate.

foto Joe Biden

Joe Biden, acuzat de abuz de putere și obstrucționare FOTO Profimedia

Republicanii au lansat ancheta în septembrie anul trecut, după ce au apărut dovezi conform cărora Biden, în vârstă de 81 de ani, a interacționat în mod repetat cu partenerii de afaceri străini ai rudelor sale în timpul mandatului său de vicepreședinte - și în urma acuzațiilor formulate de doi anchetatori IRS cu privire la o mușamalizare de amploare a Departamentului de Justiție, transmite nypost.com .

Biden s-a implicat în „abuz de putere” și „obstrucționarea justiției sau obstrucționarea Congresului” prin favorizarea și ascunderea în mod corupt a unei „afaceri de trafic de influență” în valoare de 27 de milioane de dolari - ceea ce justifică proceduri care ar putea duce la înlăturarea sa din funcție, se arată în raportul de 291 de pagini întocmit de trei comisii ale Camerei Reprezentanților.

„Joe Biden a manifestat un comportament și a întreprins acțiuni de care fondatorii au încercat să se ferească atunci când au redactat dispozițiile privind punerea sub acuzare din Constituție: abuz de putere, relații cu străinătatea, corupție și obstrucționarea investigațiilor în aceste domenii”, se arată în raport.

„Activitatea de investigare a comisiilor a dezvăluit faptul că familia Biden - în deplină cunoștință de cauză și cu cooperarea președintelui Biden - s-a implicat într-o afacere de trafic de influență la nivel mondial din care au câștigat milioane de dolari”, mai arată raportul.

Ancheta rară de punere sub acuzare a Congresului a început în septembrie 2023, iar Camera Reprezentanților a ratificat-o printr-un vot pe linie de partid în decembrie 2023, toți parlamentarii republicani votând în favoarea ei.

Aceasta a compilat transcrieri ale interviurilor a 30 de martori, a implicat emiterea altor 30 de citații pentru a obliga la mărturie și a avut ca rezultat milioane de pagini de contracte de afaceri, înregistrări bancare și alte documente.

„Unul dintre cele mai flagrante abuzuri de putere descoperite în istoria SUA”

Raportul îl acuză pe Biden că a sprijinit afacerile dubioase ale fiului său, Hunter, în vârstă de 54 de ani, și ale fratelui său, James Biden, în vârstă de 75 de ani, și că a încercat apoi să acopere urmele familiei, opunându-se supravegherii din partea Congresului.

Biden, care și-a anunțat iminenta pensionare la 21 iulie în urma unei revolte democrate cu privire la acuitatea sa mentală, „a participat cu bună știință” la o conspirație „de monetizare a funcției sale de încredere publică pentru a-și îmbogăți familia” în timpul și după perioada în care a fost vicepreședinte în administrația Obama , se arată în raport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

2 SISTEMUL e mai tare? / judecătoarea Jderu din dosarul în care se judeca contestațialui Coldea față de controlul judiciar a fost înlocuită!

3 „Am văzut ce nu se mai vede în Franța”

4 Cu cine a confundat germanul ăsta România?

5 Ce se întâmplă în Germania? / Interceptări telefonice, acte de sabotaj și un complot de asasinat