Joe Biden a fost testat pozitiv la Covid. Președintele SUA are simptome respiratorii: „Mă simt bine”

Joe Biden a fost testat pozitiv la Covid. Președintele SUA are simptome respiratorii: „Mă simt bine”

Joe Biden a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și suferă de simptome ușoare, a anunțat Casa Albă. Acesta s-a confruntat cu simptome ușoare și a primit prima sa doză de medicament antiviral Paxlovid.

Președintele SUA, Joe Biden FOTO EPA EFE

Președintele SUA, Joe Biden FOTO EPA EFE

Potrivit BBC , Karine Jean-Pierre, secretarul său de presă, a declarat că președintele american este vaccinat și întărit. Acesta a mai fost testat pozitiv pentru Covid de două ori.

Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a confruntat cu simptome ușoare și a primit prima sa doză de medicament antiviral Paxlovid, potrivit medicului său. „Mă simt bine”, a declarat Biden, care este complet vaccinat.

Președintele intenționează să se izoleze la domiciliul său din Delaware în timp ce își îndeplinește „pe deplin toate îndatoririle în această perioadă”.

Medicul președintelui, Kevin O'Connor, a declarat că dl Biden s-a prezentat cu simptome respiratorii superioare, inclusiv un nas care curge și tuse.

„Voi continua să muncesc pentru poporul american”, a scris preşedintele pe X.

Boala vine în contextul în care se confruntă cu presiuni tot mai mari pentru a se retrage din cauza vârstei sale.

Presa americană raportează că atât liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, cât și liderul majorității din Camera Reprezentanților, Hakeem Jefferies - primii doi democrați din Congresul SUA - s-au întâlnit separat, în privat, cu dl Biden și și-au exprimat profunda îngrijorare cu privire la faptul că candidatura sa ar putea avea un impact negativ asupra altor curse din Camera Reprezentanților și Senat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii