Jocurile Olimpice 2024. Halterofila Mihaela Cambei, desemnată portdrapelul României la ceremonia de închidere

Jocurile Olimpice 2024. Halterofila Mihaela Cambei, desemnată portdrapelul României la ceremonia de închidere

Halterofila Mihaela Cambei, medaliată cu argint la categoria 49 kg, a fost desemnată, sâmbătă, portdrapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Mihaela Cambei a fost va fi portdrapelul României la ceremonia de închidere FOTO Arhivă

Mihaela Cambei a fost va fi portdrapelul României la ceremonia de închidere FOTO Arhivă

"Cred că este un sentiment unic pentru orice sportiv, nu am mai purtat drapelul până acum şi este ceva excepţional pentru mine. Nu cred că va fi greu, dar sunt convinsă că va fi dificil pentru că la bară este un echilibru, la steag trebuie să îl ţin mai mult pe o mână'', a declarat Cambei, potrivit Agepres.

Aceasta a declarat totodată că încă nu și-a revenit sută la sută după concurs și că urmează o mică pauză , pentru a petrece timp cu familia.

"După Jocurile Olimpice urmează o mică pauză, pentru că vreau să stau alături de familie, apoi revin la pregătiri, pentru că mai am încă două competiţii anul acesta, mai am Europeanul de tineret şi Campionatul Mondial de seniori. Cu siguranţă voi fi primită cu foarte multă bucurie acasă pentru că această medalie înseamnă foarte mult pentru România, mai ales pentru clubul meu, CSM Oneşti, şi cred că mă vor primi cu braţele deschise", a mai spus aceasta.

Vicecampioana olimpică a relatat că s-a simţit foarte bine în Satul Olimpic alături de legendara Nadia Comăneci.

"M-am simţit foarte bine alături de Nadia Comăneci în Satul Olimpic, mă bucur foarte mult că a venit alături de mine. A zis că este mândră de mine şi că mă felicită'', a precizat Cambei.

Ce medalii a obținut România

Înaintea ultimei zile a Jocurilor Olimpice, România are opt medalii, dintre care trei de aur, patru de argint și una de bronz. Aur au câștigat înotătorul David Popovici , la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu), în timp ce argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Rxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Gronnigen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categoria ușoară, precum și de halterofila Mihaela Cambei la categoria 49 kilograme. Bronzul a fost cucerit tot de David Popovici , la 100 metri liber.

Ultimele reprezentante ale României vor fi atletele Delvine Relin Meringor şi Joan Chelimo Melly, care vor evolua duminică dimineaţa la maraton.

Ceremonia de închidere a Jocurilor de la Paris este programată duminică seara, de la ora 22:00, pe Stade de France.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…