JO 2024. Fotografia care a adunat 2,4 milioane de aprecieri. Ar putea fi imaginea evenimentului sportiv

JO 2024. Fotografia care a adunat 2,4 milioane de aprecieri. Ar putea fi imaginea evenimentului sportiv

O fotografie cu sportivul Gabriel Medina, care participă la proba de surf a Jocurilor Olimpice care se desfășoară în Tahiti, a devenit virală şi a strâns imediat nu mai puţin 2,4 milioane de aprecieri.

Fotografia de la JO devenită virală, cu surferul Gabriel Medina. FOTO Profimedia

Fotografia de la JO devenită virală, cu surferul Gabriel Medina. FOTO Profimedia

O fotografie de 10 pentru un val de 10”, au scris jurnaliștii de la CNN despre imaginea în care surferul a fost surprins exact în momentul în care a sărit de pe placa de surf, cu o mână ridicată şi degetul arătător întins, în semn de atenţie, în timp ce placa sa zbura în paralel cu el.

Cea de-a treia zi a competiţie de surf din cadrul Jocurilor Olimpice pare să fi fost perfectă din toate punctele de vede pentru brazilianul Gabriel Medina, care s-a calificat în finală datorită unui val aproape perfect, de 9,90. A fost valul cu cel mai mare punctaj din istoria Olimpiei.

Cel care a reuşit să prindă imaginea devenită virală este fotograful Jerome Brouillet de la Agence France-Presse.

„Condițiile erau perfecte, valurile erau mai înalte decât ne așteptam. Așa că el [Medina] este în spatele valului și nu-l pot vedea și apoi apare și am făcut patru fotografii și una dintre ele a fost aceasta. Nu era greu să faci poza. Era mai mult despre anticiparea momentului și unde Gabriel va declanșa valul” a declarat Jerome Brouillet pentru The Guardian.

Fotograful a fost ajutat de cunoștințele și experiența sa, a putut anticipa că se apropia unul dintre cele mai bune valuri ale zilei și știa că Medina face adesea această figură la sfârșitul valului.

Imaginile au trimise automat de la cameră către editorii săi, iar reacția a venit Imediat. Jerome Brouillet recunoaște că a fost „puțin surprins” de ea.

„Îmi verificam telefonul în pauza de șase minute de după filmare și am primit o mulțime de notificări pe rețelele de socializare și m-am gândit că se întâmplă ceva cu această fotografie și a fost distribuită pe ESPN și m-am gândit: «Ce tare!»”, a povestit fotograful.

După ce Gabriel Medina a distribuit, la rândul său, fotografia pe pagina sa de Instagram, aceasta a adunat peste 2,4 milioane de aprecieri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 Voi ați citit povestea asta?

3 „Rusia trebuie să simtă că va pierde”

4 Eșec de proporții pentru ruși, după ce racheta nucleară Satan II, „care nu poate fi interceptată”, a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din s…

5 Risc mai mare de cancer pentru adulții cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Cum se pot feri