Jigodia PSD fuge!/Procuroarea Adina Florea vrea să iasă la pensie în decembrie

Jigodia PSD fuge!/Procuroarea Adina Florea vrea să iasă la pensie în decembrie

Procuroarea Adina Florea vrea să iasă la pensie, arată un document al Secției de procurori din cadrul Consiliul Suprem al Magistraturii din 1 noiembrie 2022. Adina Florea se înscrie astfel în rândul zecilor de magistrați care făcut cereri de pensionare în ultimele zile, după discuțiile privind reducerea pensiilor speciale. Detalii aici.

Fosta șefă a Secției Speciale a cerut eliberarea din funcție începând cu 21 decembrie, iar procurorii CSM i-au acceptat cu unanimitate cererea. Decizia a fost trimisă la promulgare către președintele Klaus Iohannis. Decizia procurorilor CSM poate fi consultată aici.

În timpul Adinei Florea, Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) i-a anchetat pe fosta șefă DNA Laura Codruț Kovesi, mai mulți procurori DNA, printre care Cristian Ardelean (Oradea), Mircea Negulescu (Ploiești), Ciprian Man (Oradea), ori Andrei Bodean (șeful ST Constanța).

În cei aproape 5 ani de existență, Secția Specială a dat sute de clasări și a înregitrat achitarea răsunătoare a procurorului Mircea Negulescu. Secția nu a prins niciun magistrat pentru corupție.

La bilanțul din 2020 SIIJ trimisese în judecată doar două rechizitorii cu trei inculpați, potrivit raportului de activitate obținut de G4Media.ro. În ambele situații, protagonist era Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploiești.

În motivarea achitării, Adina Florea, care a instrumentat speța lui Negulescu, a fost acuzată, printre altele, de judecătoarele ÎCCJ că a folosit declarații mincinoase, scoase din context. Detalii, aici.

Tot Adina Florea este cea care i-a deschis dosar penal fostului judecător Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB). Florea l-a acuzat de abuz în serviciu şi represiune nedreaptă în legătură cu condamnarea omului de afaceri Puiu Popoviciu în dosarul Băneasa, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Detalii aici.

Tabăra Liei Savonea, fosta șefă CSM, a încercat de șapte ori să o instaleze pe Adina Florea la șefia SIIJ. Detalii aici.

Procuroarea Adina Florea a fost și propunerea lui Tudorel Toader la șefia DNA, în 2018.

Adina Florea a plecat la SIIJ din funcția de procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

2 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

3 ULTIMA ORĂ Soldații ruși care contraatacă în Kursk au fost încercuiți de trupele ucrainene

4 Hopa! / Pagerele folosite în atacul din Liban au fost fabricate în Ungaria, susține compania taiwaneză despre care s-a spus că le-ar fi produs

5 Rumoare în Polonia după ce s-a aflat că un milionar ar fi inundat un oraș ca să-și salveze resortul turistic