Jeleuri toxice găsite într-un automat de dulciuri. Un băiat a ajuns la spital

Jeleuri toxice găsite într-un automat de dulciuri. Un băiat a ajuns la spital

Jeleuri care conțin muscimol, o toxină halucinogenă care se găseşte în ciupercile Amanita muscaria („buretele muștelor”), au fost vândute la aparatele automate de dulciuri din centrul Germaniei.

Jeleuri colorate

S-au găsit jeleuri toxice într-un automat din Germania Foto Shutterstock

Potrivit agenției DPA, dulciurile periculoase au fost plasate în opt distribuitoare automate în districtul Wetterau din landul Hessa.

Unul dintre cei care au cumpărat un pachet de jeleurile contaminate a ajuns la spital. Tânărul băiat a prezentat simptome de otrăvire la scurt timp de la consumul dulciurilor.

Agenţia de monitorizare a alimentelor din districtul Wetterau s-a sesizat rapid și a descoperit că acele dulciuri conţineau muscimol. Această toxină este o substanţă psihoactivă ce poate avea efecte psihologice grave şi poate conduce la simptome de otrăvire, după cum a confirmat și Biroul Federal pentru Protecţia Consumatorilor şi Siguranţa Alimentelor din Germania.

La jumătatea lunii august, autoritățile au emis un avertisment împotriva consumului de astfel de jeleuri, notează DPA, precizând că acest tip de ursuleţi gumaţi sunt nocivi pentru sănătate şi deosebit de periculoşi pentru copii, produsul poate fi confundat cu dulciurile obişnuite.

Potrivit raportului, astfel de produse erau comercializate anterior exclusiv online. Cu toate acestea, ele au fost puse în vânzare în distribuitoare automate accesibile publicului în districtul Wetterau.

„Deşi un pachet include doar două jeleuri fructate, fiecare dintre ele conţine 5 miligrame de toxină halucinogenă de ciupercă otrăvitoare”, au avertizat autorităţile districtului.

Operatorului automatelor i s-ar fi cerut să retragă produsul de la vânzare imediat. În acelaşi timp, a fost emis un avertisment la nivel de land, federal şi, în cele din urmă, european, în legătură cu aceste dulciuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

3 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

4 „Numărul de șefi de stat care au răspuns invitației lansate de Vladimir Putin arată că liderul de la Kremlin nu este deloc izolat pe scena internațion…

5 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”