JD Vance, după presupusa tentativă de asasinat asupra lui Trump: „Nimeni nu a încercat să o ucidă pe Kamala Harris”

JD Vance, după presupusa tentativă de asasinat asupra lui Trump: „Nimeni nu a încercat să o ucidă pe Kamala Harris”

Senatorul de Ohio JD Vance, candidat la vicepreședinția SUA, a spus, în primele declarații publice de după a două presupusă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump, duminică, la clubul său de golf din Florida, că democrații ar trebui să domolească retorica incendiară împotriva fostului președinte.

JD Vance, la un eveniment în Atlanta FOTO PROFIMEDIA

JD Vance, la un eveniment în Atlanta FOTO PROFIMEDIA

„Marea diferență dintre conservatori și liberali este că nimeni nu a încercat să o ucidă pe Kamala Harris în ultimele două luni”, a spus Vance, la un eveniment din Atlanta, adăugând că tocmai multiplele tentativele de asasinat asupra lui Trump sunt o „dovadă puternică” că stânga ar trebui „să lase prostiile”.

El s-a referit astfel la o exprimare nefericită a congresmenului de New York Dan Goldman precum că Trump ar trebui eliminat.

„Cineva va fi rănit din cauza asta”, a spus el.

Antreprenorul american Elon Musk, care îl susține pe Trump, a postat pe platforma sa X, la câteva ore după incident: „Și nimeni nici măcar nu încearcă să îi asasineze pe Biden/Kamala”.

Mesajul său, sugerând că e ciudat că asta nu s-a întâmplat încă, a venit ca răspuns la întrebarea unui utilizator X: „De ce vor să-l omoare pe Donald Trump?”.

Postarea a strâns 40 de milioane de afișări înainte de a fi ștearsă. Musk a explicat ulterior că s-a dorit a fi o glumă. Casa Albă a catalogat mesajul său drept „iresponsabil”.

„Ei bine, o lecție pe care am învățat-o este că, doar pentru că spun ceva unui grup și ei râd, nu înseamnă că va fi atât de hilar ca o postare pe X”, a scris el luni dimineață.

„Se pare că glumele sunt mult mai puțin amuzante când oamenii nu cunosc contextul și dacă mesajul este un simplu text”, a explicat el într-o postare seoarată.

După ce a recunoscut că propriile sale comentarii privind migranții haitieni din orașul Springfield, Ohio, care ar mânca animalele de companie ale oamenilor de acolo, sunt o poveste menită să atragă atenția publică asupra problemei emigrației ilegale, Vance a explicat că nici republicani nu sunt perfecți, dar că, de data asta, democrații greșesc.

Donald Trump și-a reluat acuzațiile la adresa democraților

Dacă în cazul primei tentative de asasinat, Donald Trump a părut un politician schimbat, cu apeluri la unitate, reacția lui a fost cu totul diferită după ce Secret Service a oprit în fașă un al doilea potențial atentat la viața sa, notează CNN.

El i-a acuzat pe președintele Joe Biden și pe vicepreședinta Kamala Harris că invită pe asasini să îl vizeze prin avertismentul că el este o amenințare la adresa democrației.

„Naivii periculoși” precum potențialul atacator ascultă ce spun Biden și Harris și acționează în consecință, a spus luni Trump la Fox News Digital. „Retorica lor face să se tragă în mine, câtă vreme eu sunt cel care va salva țara, iar ei sunt cei care o distrug - atât din interior, cât și din exterior”.

Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, care a votat cu Trump în 2016, dar care a făcut ulterior donații pentru democrați, a fost inculpat luni pentru posesie ilegală de armă în calitate de infractor inculpat, precum şi deţinerea unei arme cu seria ştearsă.

A fost reţinut după ce reuşise să fugă, în momentul în care agenţi ai Secret Service au tras asupra lui. El nu a tras niciun foc de armă, au declarat autoritățile locale. Potrivit presei americane, a pândit vreme de 12 ore în apropierea clubului de golf al lui Trump din Florida.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Se întâmplă ceva cu Donald Trump?

2 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Lucrătura e gata / Vlad Gheorghe anunță excluderea din Partidul DREPT a cinci dintre cei zece deputați

5 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF