Japonezii sunt îndemnați să nu cumpere în exces, în ciuda unui avertisment privind producerea unui mega-cutremur

Japonezii sunt îndemnați să nu cumpere în exces, în ciuda unui avertisment privind producerea unui mega-cutremur

Risc Seismic

Autoritățile japoneze au îndemnat oamenii să evite cumpărăturile în exces, în contextul în care îngrijorările legate de un posibil mega-cutremur a declanșat o creștere a cererii de kituri de urgență și produse de bază.

Japonezii au fost îndemnați să evite cumpărăturile în exces FOTO Arhivă

Japonezii au fost îndemnați să evite cumpărăturile în exces FOTO Arhivă

Agenția meteorologică a declarat că un cutremur masiv s-ar putea produce în urma unei mișcări seismice cu magnitudinea de 7,1 care a lovit sudul Japoniei joi, lăsând 14 persoane rănite, potrivit The Business Times.

În acest context, la un supermarket din Tokyo, sâmbătă, a fost afișat un semn care își cerea scuze clienților pentru lipsa anumitor produse, atribuită „rapoartelor media legate de cutremur”.

Tot sâmbătă dimineață, site-ul gigantului japonez de comerț electronic Rakuten arăta că toaletele portabile, alimentele conservate și apa îmbuteliată se aflau în fruntea listei celor mai căutate articole.

Potrivit rapoartelor din media locală, unii retaileri de-a lungul coastei Pacificului au raportat cereri similare ridicate pentru proviziile legate de dezastre.

Experții au subliniat că riscul este, însă, scăzut , iar Ministerul Agriculturii și Pescuitului a îndemnat oamenii „să se abțină de la a face rezerve excesive de bunuri”.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…