Japonezii de la ICOM investighează dacă staţiile lor de emisie-recepţie au fost folosite în exploziile din Liban

Japonezii de la ICOM investighează dacă staţiile lor de emisie-recepţie au fost folosite în exploziile din Liban

Firma japoneză ICOM a declarat că investighează informațiile potrivit cărora stațiile sale de emisie-recepție au fost folosite în exploziile de miercuri din Liban , în urma cărora au fost ucise cel puțin 20 de persoane și rănite peste 450.

Două zile la rând, Libanul a fost zguduit de explozii. Foto EPA-EFE

Două zile la rând, Libanul a fost zguduit de explozii. Foto EPA-EFE

„În cursul zilei de astăzi, în mass-media din întreaga lume au apărut informații conform cărora dispozitive radio cu două căi purtând sigla Icom au explodat în Liban. În prezent, investigăm faptele legate de această chestiune”, a declarat joi compania pe site-ul său, precizând că va reveni cu informaţii pe măsură ce acestea vor deveni disponibile, scrie CNN.

Potrivit Ministerului Comunicațiilor din Liban , staţiile radio portabile care au explodat miercuri erau un model produs de firma japoneză. Radiourile IC-V82 nu au fost furnizate de un agent recunoscut, nu au fost licențiate oficial și nu au fost verificate de serviciile de securitate, a mai precizat ministerul libanez.

De partea cealaltă, firma japoneză a precizat pe site-ul său că modelul IC-V82 nu se mai produce de circa 10 ani și că aproape toate modelele aflate în circulație sunt contrafăcute.

„În ceea ce privește radioul prezentat în mass-media, IC-V82, este un radio portabil care a fost produs și exportat, inclusiv în Orientul Mijlociu, din 2004 până în octombrie 2014. Acesta a fost abandonat în urmă cu aproximativ 10 ani și, de atunci, nu a mai fost expediat de societatea noastră. Producția bateriilor necesare pentru funcționarea unității principale a fost, de asemenea, întreruptă, iar sigiliul holografic pentru a distinge produsele contrafăcute nu a fost atașat, astfel încât nu este posibil să se confirme dacă produsul a fost expediat de societatea noastră”, precizează ICOM.

Vă reamintim că tensiunile dintre Hezbollah şi Israel s-au aplificat, după ce, miercuri după-amiază, au fost raportate noi explozii în sudul Libanului și în suburbiile sudice ale Beirutului. Acestea au fost declanşate de staţii de emisie-recepţie folosite de Hezbollah, Autorităţile anunţă cel puţin 20 morţi şi circa 450 de răniţi până în acest moment.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

2 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

3 ULTIMA ORĂ Soldații ruși care contraatacă în Kursk au fost încercuiți de trupele ucrainene

4 Ce urmează să se întâmple? / SUA trimit în România noi echipamente și un contingent de forțe speciale, unitatea de elită a Armatei americane

5 Rumoare în Polonia după ce s-a aflat că un milionar ar fi inundat un oraș ca să-și salveze resortul turistic