Jackpot-urile progresive – cea mai populară categorie de păcănele printre jucătorii din România?

Jackpot-urile progresive – cea mai populară categorie de păcănele printre jucătorii din România?

Sloturile cu câștig progresiv reprezintă una dintre cele mai apreciate tipuri de pacanele, acest lucru datorându-se câștigurilor acordate de-a lungul timpului. Această categorie de jocuri de noroc și-a făcut apariția în 1986, atunci când IGT a lansat Megabucks, unul dintre cele mai faimoase sloturi disponibile în cazinourile terestre. Jocurile de păcănele cu câștig progresiv sunt acele jocuri la care o parte din pariul plasat de jucător este adăugat într-un fond comun, a cărei valoare crește până în momentul în care este câștigat de un jucător.

După anul 2000, atunci când platformele online cu jocuri de noroc au început să evolueze într-un ritm accelerat, printre categoriile de pacanele disponibile au fost introduse și sloturile progresive. Printre cele mai faimoase pacanele cu câștig progresiv în mediul online se numără Mega Moolah, Mega Fortune, Major Millions, Arabian Night, Age of the Gods sau Jackpot Giant. În România, jackpot-urile progresive de la Amusnet Interactive sunt cele mai populare, mai ales că au fost obținute câștiguri în mod frecvent.

Cum poți juca păcănele cu câștig progresiv și care sunt condițiile necesare pentru a paria la aceste jocuri de cazinou?

Operatorii online, precum Ice Cazino, oferă acest tip de sloturi jucătorilor pentru că jackpot-ul care se poate câștiga este plătit de către producătorul jocului și nu implică fondurile cazinoului. Jucătorii apreciază acest gen de jocuri pentru că,  oricând, în mod aleatoriu, jackpot-ul poate fi câștigat, de oricine joacă respectivele sloturi. Jackpot-urile progresive pot fi disponibile doar la un singur cazinou, într-o rețea de cazinouri aparțînând aceleași companii sau în cazinouri diferite care oferă jocuri de la un anumit furnizor.

Valoarea mizei jucate de către jucător poate condiționa dreptul a de participa la câștigarea unui jackpot progresiv. Sunt sloturi la care numai miza maximă este luată în calcul pentru declanșarea jackpot-ului, în timp ce la alte păcănele participă orice miză sau pariurile care se încadrează în anumite limite ce sunt setate de către dezvoltatorul jocului. De asemenea, una dintre condiții este ca jucătorul să parieze bani reali, din fondurile proprii, nu bani bonus.

Top pacanele progresive pentru jucătorii din România

Lista jocurilor ca la aparate cu câștig progresiv apreciate de jucătorii români include titlurile lansate de către Amusent Interactive, Microgaming, Netent și Playtech.

  • Mega Moolah – creat de Microgaming (Games Global) în 2006, 25 de linii de plată, valoarea de bază a jackpot-ului este de 1 milion Euro, are 4 jackpot-uri (Mini, Minor, Major și Mega).
  • Beach Life – lansat de Playtech în 2006, 20 de linii de plată, jackpot-ul se câștigă cu 5 simboluri Wild pe cea de-a 20-a linie de plată; celelalte linii de plată acordă un câștig de 100000x miza pe linie.
  • Age of the Gods – serie de sloturi creată de Playtech în 2016, cu patru jackpot-uri (Power, Extra Power, Super Power și Ultimate Power), la care valoarea de bază a jackpot-ului începe de la 50, 500, 5000, respectiv 100000 Euro.
  • Mega Fortune – lansat în 2009 de Netent, 25 de linii de plată, valoarea de bază a jackpot-ului este de 250000 Euro.
  • Gladiator Jackpot - creat în 2012 de Playtech, 25 de linii de plată, valoarea de bază a jackpot-ului este 50000 Euro, runda Gladiator Jackpot Bonus declanșându-se când pe rolele 2, 3 și 4 apar trei coifuri.
  • Major Millions – lansat în 2009 de Microgaming (Games Global), 15 linii de plată, valoarea de bază a jackpot-ului este 250000 Euro, jackpot-ul se câștigă cu 5 simboluri Wild pe linia a 15-a și numai dacă s-a pariat miza maximă.
  • Shining Crown - prezentat în 2014 de EGT (Amusnet Interactive), 10 linii de plată, patru jackpot-uri (Treflă, Romb, Inimă Roșie și Inimă Neagră).
  • Burning Hot – creat în 2014 de EGT (Amusnet Interactive), 5 linii de plată, 4 jackpot-uri din seria Jackpot Cards, asociate suitei cărților de joc (treflă, romb, inimă roșie, inimă neagră).
  • 40 Super Hot – lansat în 2014 de EGT (Amusent Interactive), 40 linii de plată, 4 jackpot-uri bazate pe suita cărților de joc.
  • Kingdoms Rise – serie de sloturi lansată în 2019 de Playtech Origins, cu trei jackpot-uri (Daily Strike, Power Strike și Epic Jackpot).

Suma cea mai mare câștigată până în 2024 este de 42.149.180 Euro și a fost obținută la slotul WOWPot Mega. În Top 20 cele mai mari jackpot-uri progresive câștigate, exceptând Mega Fortune și Jackpot Giant, care ocupă trei poziții, restul câștigurilor au fost obținute de cei care au jucat sloturile Mega Moolah și WoWPot Mega.

Până în 2024, valoarea totală a premiilor câștigate la jocurile de pacanele cu câștig progresiv se ridică la suma de 3.85 miliarde Euro. În România, cel mai valoros jackpot progresiv are o valoare de 2.6 milioane Euro și a fost câștigat la Burning Hot, jucătorul plasând un pariu de numai 2 Euro. De altfel, la jocurile Amusnet Interactive au fost înregistrate cele mai multe jackpot-uri progresive câștigate pe plan local.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii