Iubitul doctoriței arestate de la Pantelimon și-a revenit după ce ar fi încercat să se sinucidă. Stenograme: „Sunt Dumnezeu să prelungesc suferință?”

Iubitul doctoriței arestate de la Pantelimon și-a revenit după ce ar fi încercat să se sinucidă. Stenograme: „Sunt Dumnezeu să prelungesc suferință?”

Medicul găsit inconştient într-o toaletă din Braşov, iubitul Mariei Miron , una dintre cele două doctorițe arestate în dosarul crimelor de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” şi-a revenit, dar nu a putut fi audiat.

Medicul Cristian Laurențiu Pleșa a încercat să se sinucidă FOTO: Spitalul Universitar de Urgență

Medicul Cristian Laurențiu Pleșa a încercat să se sinucidă FOTO: Spitalul Universitar de Urgență

Medicul Cristian Laurențiu Pleșa a fost găsit într-o toaletă publică amplasată în Piața Sfântul Ioan din Brașov, de o persoană care sunat imediat la numărul de urgență 112. „Cel mai probabil şi-a administrat o perfuzie cu o substanţă de uz medical”, care induce somnul și este folosită la adulți pentru sedare în unitățile de terapie intensivă, arată date din ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, potrivit news.ro .

Oamenii legii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov pentru a primi îngrijirile medicale necesare, ulterior fiind transferat la Spitalul Militar din Braşov. În prezent, persoana este conştientă, însă nu a putut fi audiată de organele de Poliţie”, a declarat, sâmbătă, prim procurorul Anca Loredana Gheorghiu.

Bărbatul fusese transportat la Spitalul Județean de Urgente Brașov în stare destul gravă.

Numele lui Pleșa apare și în referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București pe numele celor două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon. Acesta a fost interceptat în timp ce vorbea cu iubita lui, Maria Miron, poreclită, în mod sugestiv, de colegii de serviciu, „Doamna cu coasa”.

Stenograme din dosarul „doamnei cu coasa”

Doctorul apare în înregistrările procurorilor în timp ce vorbeste cu iubita lui de la Spitalul Sfântul Pantelimon despre un text despre sinuciderea unui medic care afirmase că noradrenalina nu ar salva vieți, ci ar prelungi suferința. Cei doi glumesc pe seama acestui neurotransmițator:

P. C. L.: Uite, poți să te inspiri din ce a scris că e chiar foarte drăguț și exact asta spun și eu că... ea (noradrenalina NR.) nu tratează nimic.

MIRON MARIA: Îhî.

P. C. L.: Ea prelungește o suferință, deci nu tratează absolut nimic.

MIRON MARIA: Asta nu pot să zic că ce sunt eu, Dumnezeu ... (neinteligibil) … suferință?

P. C. L.: Păi nu, nu, nu.

MIRON MARIA: Hî, hî, hî.

P. C. L.: Păi nu, da' ce, sunt Dumnezeu să prelungesc suferință?

MIRON MARIA: Da.

P.C.L.: Tre' să-l lași pe Cel de Sus, nu pe nora să decidă.

MIRON MARIA: Da, Cel de Sus. Frumos.

P.C.L: Da.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Povestea celei mai scumpe mașini românești dinainte de Revoluție. „Dacă se fabrica în serie spărgeam Toyota”

2 „Lumea se află în pragul unui al Treilea Război Mondial”

3 „Aceasta e mutarea de șah” / Lovitura genială a ucrainenilor care îi poate sili pe ruși să ceară pace

4 Iubitul uneia dintre doctorițele arestate de la Spitalul Pantelimon ar fi încercat să se sinucidă într-o toaletă publică din Brașov

5 Ucraina a lovit cea mai importantă arteră de aprovizionare a trupelor ruse din Kursk