Iubit de copii în anii '90, actorul „cu măgărușul” stă în garsonieră și are o pensie de 2.000 de lei

Iubit de copii în anii '90, actorul „cu măgărușul” stă în garsonieră și are o pensie de 2.000 de lei

Eugen Cristea este unul dintre cei mai iubiți actori români, în special de către copii. Actorul, care împlinește 71 de ani, a fost extrem de popular printre copii după ce a prezentat emisiunea „Feriți-vă de măgăruș” care le era dedicată, scrie Newsweek .

Eugen Cristea s-a născut la 18 aprilie 1952, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", promoţia 1976.

Alături de Marian Stere, regretatul Dinu Giurgiu și alți actori, Eugen Cristea a prezentat emisiunea difuzată la televiziunea națională, putini fiind aceia care știu că la "Feriți-vă de măgăruș" s-au lansat nume mari din industria muzicala românească: Andreea Antonescu, Andreea Balan și Simona Nae sunt doar trei dintre artistele care cântau pentru telespectatorii show-ului.

Emisiunea durat 5 ani

De la prima difuzare, din 1993, "Feriţi-vă de măgăruş!" a plăcut foarte mult în rândul copiilor. Prezentată de Eugen Cristea, emisiunea acapara tot în weekend, cu probleme de cultură generală şi probe captivante.

Măgăruşul era cel care pedepsea. Copiii nu se lăsau deloc intimidaţi de el și așa apărea o adevărată atmosferă de sâmbătă dimineaţă. Ultima emisiune a fost difuzată în 1998, dar Eugen Cristea a rămas pentru noi tot "nenea cu măgăruşul".

Eugen Cristea a continuat să joace în filme și teatru, dar viața lui a fost plină de încercări. Într-o emisiune difuzată în urmă cu mulți ani, actorul spunea că locuiește cu soția sa într-o garsonieră în centrul orașului. Dar se mândreau cu suvernirurile din numeroasele călătorii.

Cristina Deleanu (82 de ani) și soțul ei, Eugen Cristea, formează unul dintre cele mai longevive cupluri din showbiz-ul românesc. Timp de aproape 40 de ani, și-au fost alături și mai bine și la greu.

Actorul a suferit un AVC

În anul 2017, Eugen Cristea a suferit un accident vascular. De atunci, actorul a încercat să fie cât mai atent la ceea ce se întâmplă în viața lui... Actorul își ia medicamentele în fiecare zi, iar în fiecare dimineață își ia glicemia și tensiunea, pentru a se asigura că totul este bine. De asemenea, a mai adăugat faptul că merge de două ori pe an la analize. Iar soția lui se asigură că Eugen Cristea respectă indicațiile medicilor, scria viva.ro

„Am un anume regim, dar nu țin cure de slăbire, am cam exclus carnea, din alimentație, și untul. Însă, o dată la două luni, tot mânânc puțin unt pe o felie de pâine intermediară, peste care presar niște sare, e foarte bun. Am mese regulate și consum îndeosebi lactate, salate și foarte multe fructe”, a mai spus actorul.

Fără să se plângă cei doi actori spunea, acum doi ani, că au o pensie mică. „Nu avem mașină, nu avem vilă, nu avem piscină, nu avem pretenții, astfel că, cheltuielile noastre sunt foarte reduse. Lucrurile la noi au stat puțin diferit, datorită unor legi care au apărut înainte și de care beneficiem. Pensiile noastre depășesc 2000 de lei”, au mai spus spre final cei doi.

Câteva repere

A jucat pe scena Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti în zeci de piese, dintre care amintim: "Fata din Andros" de Terentiu (regia Grigore Gonţa, 1978), "Gimnastică sentimentală" de Vasile Voiculescu (regia N.Al. Toscani, 1980), "Coana Chiriţa" de Tudor Muşatescu după Vasile Alecsandri (regia Horea Popescu, 1981), "Filumena Marturano" de Eduardo de Filippo (regia Anca Ovanez Doroşenco, 1981),

"Cheile oraşului Breda" de Ştefan Berceanu (regia Sanda Manu, 1981), "Ploşniţa" de Vladimir Maiakovski (regia Horea Popescu, 1982), "Titanic Vals" de Tudor Muşatescu (regia Mihai Berechet, 1983), "D'ale carnavalului" de I.L. Caragiale (regia Sanda Manu, 1984), "Autograf" (spectacol one-man-show) de George Arion (regia Cristina Deleanu, 1987), "O trilogie antică" după Euripide şi Seneca (regia Andrei Şerban, 1990),

"Noaptea regilor" de William Shakespeare (regia Andrei Şerban, 1991), "Goana după fluturi" de Bogdan Amaru (regia Grigore Gonţa, 1993), "Ondine" de Jean Giraudoux (regia Horea Popescu, 1994), "Roberto Zucco" de Bernard Marie Koltes (regia Felix Alexa, 1995), "Numele trandafirului" de Umberto Eco (regia Grigore Gonţa, 1999), "Moartea unui comis-voiajor" de Arthur Miller (regia Horea Popescu, 1999-2000), "Omul din La Mancha" de Dale Wassermann (regia Ion Cojar, 2001), "Tărâmul celălalt" de Duşan Kovacevic (regia Horea Popescu, 2002),

"Revizorul" de N.V. Gogol (regia Serghei Cerkasski, 2002), "Apus de soare" de Barbu Ştefănescu Delavrancea (regia Dan Piţa, 2004), "Burghezul gentilom" după J.B.P. Moliere (regia Petrică Ionescu, 2006), "Jocul ielelor" de Camil Petrescu (regia Claudiu Goga, 2007), "Tragedia lui Carmen", adaptare după Peter Brook (regia Ion Caramitru, 2007), "Carte de vizită" - One man show (2014), "Allegro, ma non troppo" de Ion Minulescu (regia Răzvan Popa, 2014).

Roluri în filme

Eugen Cristea a jucat şi în filme ("Mult mai de preţ e iubirea", regia Dan Marcoci, 1982; "Colierul de turcoaze", regia Gheorghe Vitanidis, 1985; "Enigmele se explică în zori", regia Aurel Miheleş, 1987; "E pericoloso sporgersi", regia Nae Caranfil, 1994; "Asfalt Tango", regia Nae Caranfil, 1996; "Femeia visurilor", regia Dan Piţa, 2005;

"Păcală se întoarce", regia Geo Saizescu, 2006), în serialele pentru televiziune "Om sărac, om bogat" (serial ProTV, 2006-2007) şi "Inimă de ţigan", regia Iura Luncaşu (serial Acasa TV, 2007-2008) şi a fost distribuit în numeroase coproducţii, dintre care amintim: "Evasion" (regia Jacek Gasiorowski, 1992), "Nostradamus" (regia Roger Christian, 1994), "Capitaine Conan" (regia Bertrand Tavernier, 1996),

"Le corps d'un homme" (regia Claude Michel Rome, 1997), "Clockmaker" (regia Christopher Remy, 1998), "Mysterious museum" (regia David Schmoeller, 1999), "Les sept vies du Dr. Laux" (regia Jacek Gasiorowski, 2000), "The Secret Kingdom" (regia David Schmoeller, 2002), "Le Pere Goriot" (regia Jean-Daniel Verhaeghe, TV, 2004), "Le Domain Perdu" (regia Raoul Ruiz, 2005), "Second in Command" (regia Simon Fellows, 2006).


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...