Îți vine să vomiți! Toni Greblă şi Mariana Moţ, preşedinţi de secţie în Consiliul Legislativ
Plenul Parlamentului i-a numit, miercuri, pe Toni Greblă şi Mariana Moţ ca preşedinţi la Secţia de drept privat, respectiv la Secţia de drept public din cadrul Consiliului Legislativ.
Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat luni aviz favorabil celor şase candidaţi înscrişi: Toni Greblă, Raluca Marinescu, Elena Diaconu – la Secţia de drept privat şi Mariana Moţ, Eugenia Marin, Olimpia Louysse Răducu – la Secţia de drept public.
Consiliul Legislativ este un organ consultativ de specialitate al Parlamentului României, care are sarcina de a aviza proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării și coordonării întregii legislații și de a ține evidența oficială a legislației României.
Mariana Moț a fost secretar de stat în ministerul justiției, adusă în timpul cât la conducerea ministerului se afla Florin Iordache. Fost judecător la Curtea de Apel Craiova, Mariana Moț este cunoscută drept o apropiată a baronului de Olt, Paul Stanescu iar presa a scris despre ea că a fost „moașă” (adica nașă până la botez) lui „Judecator”, unul din cei opt copii ai interlopului Bercea Mondial. Fiul judecătoarei Mariana Moț este fostul deputat PSD Emil Moț, între timp ales primar de Slatina. (Vezi detalii aici )
Fost judecător la Curtea Constituțională, Toni Greblă a fost achitat definitiv în iunie 2019 de Înalta Curte în dosarul de corupție instrumentat de DNA. DNA susţinea că, în perioada 2010 – 2015, Toni Greblă, aflat în exercitarea funcţiilor de senator (2010 – 2013) şi judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro.
În septembrie 2018, Greblă a fost numit în funcția de secretar general al guvernului Dăncilă, funcție din care a fost eliberat la cerere în noiembrie 2019.
Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin