Italienii sunt revoltaţi de fotografiile unei turiste care, căţărată pe statuia lui Bachus, mimează o scenă erotică FOTO

Italienii sunt revoltaţi de fotografiile unei turiste care, căţărată pe statuia lui Bachus, mimează o scenă erotică FOTO

Atitudinea unei turiste care s-a căţărat pe o statuie ce-l înfăţişează pe Bachus şi a mimat o scenă de sex a trezit revolta italienilor din Florenţa, locul unde a avut loc incidentul.

Imaginea care a stârnit revolta italienilor. Foto: Facebook

Imaginea care a stârnit revolta italienilor. Foto: Facebook

Imaginile imortalizate în zona Borgo San Jacopo din Florența şi distribuite în mediul virtual înfăţişează o tânără blondă, a cărei naţionalitate nu este cunoscută de autorităţile italiene, care s-a urcat pe o replică a statuii lui Bachus, realizată de Giambologna, și a mimat câteva scene erotice, sărutând şi atingându-se de statuie cu posteriorul, relatează DailyMail.

Localnicii, dar şi autorităţile spun că astfel de gesturi demonstrează o lipsă de respect pentru operele artistice, dar şi pentru cetăţenii Italiei şi cer să fie instituite măsuri mai dure împotriva turiştilor de acest fel.

Patrizia Asproni, preşedintele Confcultura, o asociație care promovează mpatrimoniul cultural al Italiei, a propus adoptarea „modelului Singapore”, adică amenzi foarte mari, controale stricte şi toleranţă zero faţă de cei care iau în râs valorile naţionale.

„Aceste manifestări continue de grosolănie și lipsă de civilizaţie au loc pentru că toată lumea se simte îndreptățită să facă ce vrea, fără să suporte nicio consecinţă” a declarat ea, continuând: „Trebuie să aplicăm «modelul Singapore»: controale stricte, amenzi foarte mari, toleranță zero”.

„Turiștii sunt bineveniți, dar trebuie să existe respect pentru monumentele noastre, indiferent dacă sunt originale sau copii. Și mă îndoiesc că această doamnă (se referea la turista căţărată pe statuie) cunoaște diferența”, a spus şi şeful poliției din Florenţa, Antonella Ranaldi.

De asemenea, o locuitoare indignată a postat şi alte imagini cu turiști care se fotografiază în diverse ipostaze cu operele de artă din Florenţa pe un grup local de Facebook, scriind: „Iată respectul pentru Florența”.

Turista, sărutându-l pasional pe Bachus. Foto Facebook

Turista, sărutându-l pasional pe Bachus. Foto Facebook

Acest nou scandal legat de lipsa de civilizaţie a unora care vizitează Italia apare la doar o lună după ce un turist a fost surprins scrijelindu-și numele pe un zid antic din Pompei .

Atunci un bărbat din Kazahstan a fost prins în flagrant în timp ce zgâria numele „Ali” pe tencuiala din Casa Ceilor, o vilă antică, despre care se crede că a aparținut magistratului Lucius Ceius Secundus. Autoritățile italiene au declarat că bărbatul va fi obligat să plătească lucrările de restaurare a zidului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii