Italia, campioană mondială la înghețată, Ungaria pe trei
Echipa Italiei a câștigat competiția Gelato World Cup, care se organizează o dată la 2 ani anunță Corriere della Sera.
Evenimentul s-a organizat în acest an în peninsulă, la Rimini și a strâns 12 echipe de bucătari din tot atâtea țări (Argentina, Brazilia, China, Coreea de Sud, Germania, Italia, Peru, Peru, Singapore, Taipei Chinezesc, Ungaria și Mexic).
Coreea de Sud și Ungaria s-au clasat pe locurile doi și trei.
Echipa câștigătoare a fost compusă din Vincenzo Donnarumma (lucrează în patiseria familiei sale din Pimonte), Rosario Nicodemo (de la gelateria „Il cannolo siciliano” din Roma), Filippo Valsecchi (născut la Lecco), Domenico di Clemente (patiser cu experiență internațională, maestru în patiseria Martesana din Milano) și Davide Malizia (născut la Roma dintr-o familie de ceramiști originari din Caltagirone, de șase ori campion mondial de patiserie, în 2020 cel mai bun artist al zahărului prin câștigarea premiului Sucre d’Or).
Următoarea ediție a Cupei Mondiale de Gelato este programată pentru 2026.