Israelul a atacat încă o școală în Gaza. Zeci de oameni au murit

Israelul a atacat încă o școală în Gaza. Zeci de oameni au murit

Peste 100 de palestinieni au fost uciși și zeci au fost răniți într-un atac aerian israelian asupra unei școli din Gaza, care adăpostea persoane strămutate, a declarat sâmbătă guvernul din Gaza, condus de Hamas.

Zeci de oameni au murit într-un atac israelian în Gaza FOTO Arhivă

Zeci de oameni au murit într-un atac israelian în Gaza FOTO Arhivă

UPDATE

Atacul a avut loc în timp ce oamenii adăpostiți în școală efectuau rugăciunile de dimineață, ceea ce a dus la numeroase victime, a declarat biroul de presă al Hamas într-un comunicat. Medicii nu au reușit încă să ajungă la toate corpurile, se mai spune în comunicat, potrivit Reuters .

Armata israeliaană a spus că a luat măsuri pentru a reduce riscul de a afecta civilii, "inclusiv utilizarea de muniții precise, supraveghere aeriană și informații de securitate". Nu a comentat imediat rapoartele despre victimele din Gaza.

Știre inițială

Atacul asupra "şcolii Al-Tabai'een, în sectorul Al-Sahaba din oraşul Gaza", a făcut "40 de martiri (morţi, n.red.) şi zeci de răniţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Apărării Civile, Mahmoud Bassal, pe reţeaua Telegram, potrivit Agerpres.

"Echipele încearcă să stingă incendiul, să găsească trupurile martirilor şi să salveze răniţii", a adăugat el.

Armata israeliană a afirmat că a "lovit cu precizie terorişti ai Hamas care acţionau într-un centru de comandă şi control al Hamas plasat în şcoala Al-Taba'een".

Apărarea civilă din Gaza a raportat joi că loviturile israeliene asupra a două şcoli din oraşul Gaza s-au soldat cu 18 morţi. Armata israeliană a afirmat, de asemenea, că aceste unităţi găzduiau centre de comandă ale Hamas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…