Israel - România, telenovela continuă: pică varianta Budapesta. Unde jucăm cel mai important meci din grupă
Meciul Israel - România, contând pentru preliminariile Euro 2024, nu are deocamdată o gazdă sigură. Așa cum Adevărul a anunțat aici , mai multe orașe s-au ferit să organizeze partida naționalei Țării Sfinte, din cauza riscului de securitate.
Israel - România ar putea avea loc la câțiva kilometri de graniță. Foto Sportpictures
După ce s-au vehiculat variantele Cipru, Grecia sau Germania, Federația Israeliană de Fotbal anunțase că meciurile cu Elveția și cu România vor avea loc în Ungaria. Însă Budapesta a refuzat să le găzduiască, maghiarii motivând elegant că forțele de ordine nu și-ar fi dat acceptul pentru ca partida să aibă loc la Budapesta, ținând cont că, în aceeași seară, în capitala statului vecin se joacă și Belarus - Andorra.
Budapesta nu vrea două meciuri în aceeași seară
Autoritățile se tem de posibile ciocniri între ultrașii români și localnicii maghiari și nu și-ar fi asumat organizarea a două partide în același timp și în același oraș. Un motiv destul de pueril, dar care nu poate fi combătut 100%. Astfel, conform digisport.ro, israelienii s-ar fi îndreptat către orașul Debrețin, o localitate foarte aproape de România, situată la doar 85 de kilometri de Oradea.
Israel are interdicție de la UEFA de a-și disputa în propria țară meciurile de fotbal, din cauza conflictului cu Hamas. Federația de la Tel Aviv caută o soluție pentru un oraș-gazdă, însă până acum nu au avut succes cu Larnaca și Limassol (ambele în Cipru), Munchen și Budapesta.
Cluburile, obligate să elibereze jucătorii
Israel are de disputat patru partide în preliminariile Euro 2024, pe parcursul a doar 10 zile. Pentru ca jucătorii să fie menținuți în priză , federația a anunțat reluarea campionatului intern pentru 25 noiembrie, imediat după încheierea calificărilor pentru turneul final. Asta pentru ca jucătorii să-și poate relua antrenamentele, ca să fie pregătiți pentru meciurile cu Kosovo (12 noiembrie), Elveția (15 noiembrie), România (18 noiembrie) și Andorra (21 noiembrie). Mai multe echipe din campionatul intern și-au reluat deja antrenamentele, pe terenuri aflate în vecinătatea unor adăposturi, pentru ca jucătorii să se retragă rapid în cazul unui atac.
O altă problemă rezolvată de forul din Israel a fost cea a ”stranierilor”. Cum datele din 12 și 15 noiembrie nu fac parte din calendarul echipelor naționale, exista riscul ca jucătorii să nu poată pleca de la echipele de club. După o intervenție la UEFA, forul continental a hotărât că va face o excepție și cluburile vor fi obligate să elibereze jucătorii pentru cele două partide restante.
.
Sursa: adevarul.ro