Irina Begu, meci de coșmar la Roland Garros. Românca a clacat în fața unei șanse uriașe

Irina Begu, meci de coșmar la Roland Garros. Românca a clacat în fața unei șanse uriașe

România a luat startul la Roland Garros cu 4 reprezentante pe tabloul principal la simplu. Sorana Cîrstea și Jaqueline Cristian s-au oprit în prima rundă, în timp ce Begu și Bogdan s-au calificat în turul 3 după victorii entuziasmante. Astăzi a venit rândul Irinei să-și ia adio de la competiția pariziană, în timp ce Ana are de dat, tot în cursul acestei zile, un examen greu, cu Elina Svitolina (în jur de ora 15.30).

Irina Begu nu i-a făcut față Varvarei Grracheva. Foto EPA EFE

Irina Begu nu i-a făcut față Varvarei Grracheva. Foto EPA EFE

Irina Begu (127 WTA) s-a aflat astăzi în fața unei șanse uriașe . O avea în față pe Varvara Gracheva, un adversar abordabil, iar dacă trecea de acesta, în optimi ar fi dat peste Mirra Andreeva sau Payton Stearns, jucătoare aflate pe locul 38 mondial, respectiv 62. Însă lucrurile au mers prost pentru sportiva noastră.

Românca a jucat de la egal la egal în primul set contra Varvarei Gracheva (88 WTA). La 5-4 pentru adversară, românca a revenit de la 0-40, salvând trei mingi de set ale rusoaicei care reprezintă Franța. A reușit să ducă scorul la 5-5, însă la 5-6 a avut parte de același scenariu. Și-a pierdut propriul serviciu, cu dublă greșeală la ultima minge, astfel că Gracheva a câștigat primul set cu 7-5.

S-a pierdut în setul secund

Debusolată, Irina Begu a cedat total jocul în debutul părții a doua. Rusoaica s-a desprins rapid la 4-0, pentru ca jucătoarea noastră să aibă o tresărire de orgoliu și să-și pună în cont două game-uri la rând. A ratat apoi două mingi de break, astfel că Varvara Gracheva s-a distanțat la 5-2 și a învins până la urmă cu 6-3. Pentru Irina (33 de ani), această ediție de Roland Garros se încheie definitiv, după ce a pierdut și în turul I la dublu.

Avem și o veste bună de la competiția pariziană: perechea Gabriela Ruse/ Marta Kostyuk s-a calificat în 16-imile competiției, după 6-1, 6-0 cu perechea franceză Burel/ Paquet. În turul următor, cuplul româno-ucrainean va întâlni învingătoarea din duelul Carle/ Parry - Bouzkova/ Sorribes Tormo, acestea din urmă plecând din postura de favorite.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii