Iranul anunţă 337 de noi decese legate de COVID-19 în 24 de ore, o cifră record

Iranul anunţă 337 de noi decese legate de COVID-19 în 24 de ore, o cifră record

Iranul a înregistrat luni 337 de noi decese legate de COVID-19, cel mai mare număr de decese înregistrat în această ţară din luna februarie, relatează AFP şi Reuters.

Numărul total al deceselor legate de coronavirus în ţara din Orientul Mijlociu a ajuns la 30.712.

"În ultimele zile, ne confruntăm cu o creştere fără precedent a mortalităţii din cauza bolii" COVID-19, a declarat Sima Sadat Lari, o purtătoare de cuvânt a Ministerului iranian al Sănătăţii.

Oficialul iranian a declarat pentru postul public de televiziune iranian că în ultimele 24 de ore au fost identificate 4.251 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al infectărilor din ţară ajungând la 534.631.

Pentru a combate creşterea numărului de cazuri, guvernul a extins restricţiile în capitala Teheran, unde şcolile, moscheile, magazinele, restaurantele şi alte instituţii publice au fost închise din 3 octombrie.

Oficialii iranieni din domeniul sanitar au avertizat că decesele zilnice ar putea ajunge la pragul de 600 dacă iranienii nu respectă protocoalele de sănătate în public. Purtarea măştii a devenit obligatorie în locurile publice la Teheran, unde s-a înregistrat cea mai mare rată a infectărilor, iar cei care încalcă regulile vor fi amendaţi.

Oficialii intenţionează să impună aceleaşi restricţii şi în alte oraşe cu rate mari de infectări.AGERPRES


populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 Ce poveste ascundea sicriul de zinc descoperit în București în primăvară

3 Un nou fenomen / „Damele de control” care testează loialitatea bărbaților. Femeile sunt plătite de cliente care vor să vadă dacă partenerii le înșală

4 „Probabil aţi văzut deja ce s-a întâmplat în România” / Mesajele subversive ale pionilor Moscovei care caută sabotori în Europa

5 Surpriză de proporții! / Un expert în rachete nord-coreean a ajutat armata Rusiei să-şi sincronizeze atacurile