ÎPS Teodosie, încă o explicație care ignoră legile naturii: „Boala este urmare a păcatului”

ÎPS Teodosie, încă o explicație care ignoră legile naturii: „Boala este urmare a păcatului”

Într-o declarație recentă, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a afirmat că „boala este urmare a păcatului” și că „am primit suferinţă pentru că am păcătuit”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni radio, în care a fost întrebat cum îi poți convinge pe oamenii bolnavi să nu se plângă de soarta pe care o au.

Noi declarații ale arhiepiscopului Teodosie - Foto Arhiva

ÎPS Teodosie: „Să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm.” - Foto Arhivă

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost întrebat, la emisiunea la care participă, în mod regulat, la un post de radio, „cum convingem un om bolnav că nu trebuie să cârtească?”.

Înalt Prea SFințitul Teodosie a subliniat că bolnavii ar trebui să vadă boala ca pe o jertfă și să se roage sincer, cu căință, pentru a primi mila lui Dumnezeu.

Îl convingem după logică. Boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă pentru că am păcătuit. Acum, să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm, că Dumnezeu se milostiveşte dacă ne rugăm sincer, cu căinţă, şi poate să ne ridice şi adeseori a ridicat pe bolnavi”, a răspuns înaltul ierarh, potrivit News.ro.

Declarații controversate ale ÎPS Teodosie

Recent, în cadrul emisiunii de miercuri de la Radio Dobrogea, o femeie căsătorită l-a întrebat pe arhiepiscop cum să procedeze dacă dorește să poarte o eșarfă pe cap la un eveniment, dar familiei îi este rușine de acest gest.

O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a răspuns ÎPS Teodosie.

Nu este singura declarație a Arhiepiscopului care a stârnit controverse. În urmă cu câteva săptămâni, ÎPS Teodosie a sfătuit o femeie care a întrebat cum poate scăpa dintr-o relație cu un soț abuziv să-și „ducă crucea", subliniind că a primit „taina cununiei".

După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a recomandat Teodosie femeii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii