ÎPS Teodosie apus ochii pe cei care trăiesc în concubinaj. Persoanele care conviețuiesc fără acte sunt „în slujba celui rău”

ÎPS Teodosie apus ochii pe cei care trăiesc în concubinaj. Persoanele care conviețuiesc fără acte sunt „în slujba celui rău”

Înalt Prea Sfințitul Teodosie este cunoscut pentru declarațiile sale care au dat naștere unor controverse. De această dată, arhiepiscopul Tomisului a spus că persoanele care aleg să conviețuiască fără a se căsători sunt „în slujba celui rău” și a calificat concubinajul drept „un păcat greu”.

ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie a făcut o serie de declarații controversate. FOTO Calin Gavrilas (Arhivă)

Declarația lui ÎPS Teodosie a fost făcută după ce o enoriașă a mărturisit că a trăit în concubinaj preț de patru ani.

„Am stat patru ani în concubinaj. Vreau să-mi daţi un canon! Acum suntem cununaţi”, i-a transmis o femeie arhiepiscopului Tomisului.

În emisiunea la care este prezent, în mod regulat, la un post de radio, ÎPS Teodosie i-a transmis acesteia că ar trebui să se căiască toată viața pentru anii trăiți în concubinaj.

„Toată viaţa de acum înainte să fiţi într-o căinţă pentru cei patru ani! Pentru că atunci aţi fost în slujba celui rău, pentru că aţi stat în patima desfrâului. Toate patimile au ca stăpân al lor pe cel viclean, de aceea, acum căiţi-vă şi răscumpăraţi acest păcat greu, că dacă nu-l răscumpăraţi acesta nu vă lasă să urcaţi spre cer”, a fost răspunsul lui ÎPS Teodosie, potrivit News.ro.

Alte declarații controversate

Arhiepiscopul Tomisului a făcut de-a lungul timpului o serie de declarații controversate. În cea mai recentă afirmație a sa, ÎPS Teodosie a susținut că tatuajul este o „schimonosire”.

În plus, acesta a vorbit și despre frecvența relațiilor intime între soți. Conform spuselor sale, soții nu ar trebui să facă din plăcerile trupeștiun scop al vieții”, iar relațiile intime sunt îngăduite de două ori pe săptămână, dacă „nu sunt sărbători”.

Totuși, una dintre cele mai controversate afirmații ale sale a fost făcută în urmă cu aproape trei luni, când i-a spus unei femei care a întrebat cum poate s ă iasă dintr-o relație cu un soț violent să-și „ducă crucea”, precizându-i că a primit „taina cununiei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit