Ion Țiriac, un miliardar zgârcit? Răspunsul său lămurește cât de justificată e eticheta care i s-a pus

Ion Țiriac, un miliardar zgârcit? Răspunsul său lămurește cât de justificată e eticheta care i s-a pus

Despre Ion Țiriac (85 de ani) s-a spus, nu o dată, că e genul de om care nu bagă mâna în buzunar, pentru a scoate un euro, dacă n-are convingerea că, ulterior, va câștiga trei. De altfel, această mentalitate e cheia succesului pentru cei mai mulți oameni de afaceri care ajung foarte sus. Și, într-adevăr, Țiriac nu face excepție de la regulă!

Ion Țiriac. FOTO: Arhiva Adevărul

Ion Țiriac. FOTO: Arhiva Adevărul

Prezent la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu“, moderată de directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, Țiriac a fost întrebat direct dacă e adevărat că e zgârcit, în ciuda faptului că deține o avere uriașă. Spre lauda sa, fostul jucător de tenis a oferit un răspuns sincer.

Ce a spus Ion Țiriac?

*Eu sunt foarte zgârcit. Da, sigur că da, așa e! Eu am muncit într-o fabrică la 16 ani și aveam 375 de lei pe lună. Deci știu ce înseamnă să câștigi o bucată de pâine. Eu, când am împlinit 15 ani, aveam 30 de bani în buzunar. Și m-am dus și am cumpărat 2 felii de franzelă. Deci, eu știu ce e banul și cum îl câștigi. De asta sunt zgârcit!

*Eu nu pot să schimb sau să salvez o țară. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu m-am băgat în politică deloc. Fac ce pot să fac ca un om care a avut puțin mai mult noroc, iar alții care vorbesc de zgârcenie să-mi spună ce au făcut în viața lor. Sau cât costă kilul de pâine. Și dacă l-au câștigat ei sau l-au furat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

2 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

3 Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei: Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”

4 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii

5 „Sunt decrețel și eu” / Mircea Geoană, încă o gafă de prezidențiabil: Este născut cu 8 ani înainte de decretul semnat de Ceaușescu privind interzicere…