Ion Țiriac, dat afară din liceu. A explicat motivul exmatriculării, după 70 de ani: „Prost nu eram”

Ion Țiriac, dat afară din liceu. A explicat motivul exmatriculării, după 70 de ani: „Prost nu eram”

Ion Țiriac, ajuns la 85 de ani și-a adus aminte de perioada adolescenței, în emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”. Dezvăluirea a fost făcută ieri, când povestea despre actualul primar al Brașovului, Aleen Coliban, al cărui tată a fost directorul liceului unde a învățat actualul om de afaceri.

Ion Țiriac și ale tinereții valuri. Foto Adevărul

Ion Țiriac și ale tinereții valuri. Foto Adevărul

La vârsta de 15 ani, când se afla în clasa a noua la liceul brașovean „Andrei Şaguna”, Ion Țiriac a fost exmatriculat. Decizia a fost luată de directorul de pe atunci al liceului, care este tatăl edilului Brașovului. Cum pasiunea sa pentru sport era într-o continuă creștere, iar viitorul magnat era mai preocupat de acest domeniu decât de învățătură, directorul instituției a recurs la o decizie drastică .

Ion Țiriac a fost exmatriculat, iar 70 de ani mai târziu, magnatul a vorbit deschis despre episodul neplăcut prin care a trecut. În ciuda faptului că nu era mereu prezent la ore, fiind pasionat de sport, afaceristul spune că nu era un elev rău, motiv pentru care i s-a părut oarecum nedreaptă decizia directorului Coliban: ”Primarul de la Brașov… Taică-su mi-a fost profesor la „Șaguna”, înainte să mă dea afară din liceu. În clasa a noua m-au dat afară din liceu. Păi făceam numai sport. Prost nu eram. Din punct de vedere academic, n-avea cum să mă dea. Dar, în sfârșit”, a povestit Ion Țiriac în emisiunea Prietenii lui Ovidiu.

Ion Țiriac a făcut două clase în 4 luni

Până la urmă, actualul miliardar a fost reintegrat, pentru că familia lui avea o relație de prietenie cu cea a lui Ioan Gheorghe Maurer, fost prim-ministru al țării în perioada lui Nicolae Ceaușescu. Astfel, Ion Țiriac a revenit și a reușit să își termine studiile. Într-un alt interviu, pe care l-a acordat în urmă cu mai mult timp, fostul jucător de tenis și-a amintit că a finalizat și clasa a noua, dar și clasa a zecea într-un interval de doar patru luni.

Imediat după a dat examenul de bacalaureat, pe care l-a luat cu succes: ”Pot să-mi exprim încă o dată public recunoștința în fața familiei Maurer. Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui știa situația mea. Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până nu termin liceul. Ei, în patru luni de zile am terminat și a IX-a şi a X-a şi bacalaureatul”, și-a amintit Ion Țiriac. Ba chiar viitorul miliardar a absolvit și o facultate din cadrul Institutului de Cultură Fizică din București. Afaceristul și-a luat licența în anul 1964, iar ani mai târziu a fost decorat și cu titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

2 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

3 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

4 Cum ajung românii să ofere „bani gratis” băncilor. Greșeala uriașă pe care o facem când economisim

5 Top 5 cele mai proaste avioane de luptă din istorie, numite de experți adevărate „sicrie zburătoare”