Ion Țiriac, cel mai bogat om din tenisul mondial. Are averea de patru ori mai mare decât Federer

Ion Țiriac, cel mai bogat om din tenisul mondial. Are averea de patru ori mai mare decât Federer

Jurnaliștii de la cotidianul britanic The Sun au făcut în această săptămână un clasament al celor mai bogați oameni din tenis, în baza averilor estimate. Iar pe primul loc este poziționat omul de afaceri Ion Țiriac, care a cunoscut gloria pe teren în anii 1970.

Ion Țiriac a scris istorie pentru România în tenis FOTO arhiva Adevărul

Ion Țiriac a scris istorie pentru România în tenis FOTO arhiva Adevărul

Conform jurnaliștilor britanici de la The Sun, Ion Țiriac are o avere estimată la 1,6 miliarde lire sterline, adică de patru ori mai mult decât următorul clasat, nimeni altul decât celebrul Roger Federer, a cărui avere a fost estimată la 442,5 milioane lire. Pe următoarele locuri s-au clasat: Serena Williams (217 milioane lire), Novak Djokovic (177 milioane lire) și Rafael Nadal (177 milioane lire).

În vârstă de 85 de ani, Ion Țiriac a avut o carieră la vârf în tenisul masculin , câștigând meciuri la toate cele patru turnee de Mare Șlem și având victorii în turnee majore.

În 1970, Ion Țiriac a câștigat împreună cu Ilie Năstase turneul de la Roland Garros. Talentul său excepțional pe teren s-a materializat mai ales la dublu, câștigând alături de Ilie Nastase, în afară de Roland Garros, numeroase alte turnee importante precum Foro Italico (Roma), Open Philadelphia Indoor (1970), Monte Carlo Open, Open Suedia, Italian Open și Canadian Open (1972), Arymehr Cup (1977), alături de Guillermo Villas la Baltimore International și Nice International (1977), Volvo International (1979).

Ion Țiriac a fost component al echipei României în Cupa Davis între anii 1959 și 1978, disputând trei finale, cu SUA, în 1969, 1970 și 1972, toate pierdute și în toate trei avându-l ca partener pe Ilie Năstase.

„Ţiriac a fost un jucător foarte deştept şi un competitor foarte bun. Avea strategii bune în joc, uneori era şi intimidant prin felul în care se purta pe teren. Ca personalităţi, Ilie Năstase era cumva jucăuş, însă se şi supăra când pierdea. Ţiriac era mai strategic. Şi tot Ţiriac era cumva un fel de mentor pentru Năstase – oricum, între ei era şi o diferenţă de vârstă de mai mulţi ani”, declara în august 2021, într-un interviu exclusiv pentru ”Adevărul”, fostul mare jucător Stan Smith.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un jeg de om!” / Jurnalista Alina Alexoi de la TVR a fost suspendată internațional pentru jignirea gimnastei Ana Maria Bărbosu

2 „Mama mea este la Templieri, care nu este o lojă masonică, nu face parte din masonerie. Este… nici nu știu cum să-i zic...”

3 Motivul pentru care un american s-a mutat în țara noastră pentru a-și crește copiii: „România încă practică ceea ce eu numesc triada nucleară”

4 O cunoscută jurnalistă spune adevărul despre situația din USR / “unde sunt principiile mele, pe care le-am avut?”

5 „E timpul pentru o discuție serioasă despre Iran”