Iohannis: Viitorul economic al României depinde de capacitatea de a ieși din tiparele tradiționale, axate pe consum

Iohannis: Viitorul economic al României depinde de capacitatea de a ieși din tiparele tradiționale, axate pe consum

Președintele României a subliniat, cu ocazia celebrării a 101 ani de la înființarea Academiei de Studii Economice, că viitorul economic al țării depinde de capacitatea de a ieși din tiparele tradiționale, reformele și investițiile asumate fiind un semn că suntem pe drumul cel bun.

FOTO Facebook

FOTO Facebook

„Am convingerea că viitorul economic al României depinde decisiv de capacitatea de a ieși din tiparele modelelor tradiționale, axate pe termenul scurt și preponderent pe consum, în favoarea politicilor sustenabile, axate pe investiții și competitivitate. În acest sens, reformele și investițiile de anvergură pe care România și le-a asumat pentru anii următori arată că suntem pe drumul cel bun. Avem însă nevoie de stabilitate și încredere în acest parcurs. Astfel, sunt esențiale implicarea activă și responsabilă a specialiștilor din domeniul economic, dar și cooperarea cât mai bună cu mediul de afaceri, comunitatea academică și ceilalți parteneri de dialog social”, a subliniat președintele Klaus Iohannis în mesajul transmis.

Totodată, șeful statului a arătat că „împlinirea a 110 ani de la înființarea Academiei de Studii Economice din București este un moment aniversar important pentru întreaga comunitate academică din România. Este un bun prilej de a onora munca şi devotamentul celor care au pus bazele acestei școli superioare de economie și care au asigurat, timp de peste un secol, formarea a generații de economiști, cu o contribuție semnificativă la dezvoltarea României”.

>>Înființată prin Decret Regal, în primăvara anului 1913, și profund conectată la evoluțiile politice și economice ale țării, Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale, astăzi Academia de Studii Economice din București, a urmărit continuu misiunea sa constitutivă de a oferi „cunoștințe superioare și aprofundate” pentru „pregătirea carierelor în domeniul științelor comerciale și economice<<, a mai spus președintele, felicitând consecvența prin care, de-a lungul timpului, ASE și-a menținut „poziția de lider în rândul școlilor de învățământ superior economic din România”.

Președintele României, Klaus Iohannis, a mai subliniat că „astăzi, poate mai mult ca oricând, educaţia economică şi financiară reprezintă un factor cheie, atât la nivel individual, cât și în definirea viitorului economic la nivel de țară”, arătând că „succesiunea şi amplitudinea crizelor din ultimii ani au marcat semnificativ toate economiile lumii, care se confruntă acum cu provocările redresării post-pandemie, amplificate de război, criza energetică și inflația record”.

„Incertitudinea globală, economică și de securitate, se intensifică pe fondul războiului nedrept al Rusiei împotriva Ucrainei. Creșterile de prețuri se suprapun acum pe un context macroeconomic incert, care amenință sustenabilitatea finanțelor, investițiile și calitatea vieții. Provocările actuale impun politici publice adecvate noilor realități socio-economice. Din nevoia de adaptare, mediul antreprenorial configurează noi modele de business, iar prioritățile operaționale și de investiții se reașază prin noi strategii și planuri de inovare”, a mai susținut președintele, arătând că România beneficiază astăzi de importante avantaje competitive, care pot fi mai bine valorificate prin utilizarea eficientă a volumului fără precedent al fondurilor europene

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”