Iohannis: Mulţumesc autorităţilor irlandeze pentru modul excepţional în care i-a lăsat pe români să se integreze în Irlanda

Iohannis: Mulţumesc autorităţilor irlandeze pentru modul excepţional în care i-a lăsat pe români să se integreze în Irlanda

Preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit, marţi, autorităţilor irlandeze pentru modul în care comunitatea de români s-a integrat în Irlanda.

"Am ţinut să mulţumesc autorităţilor irlandeze pentru modul excepţional de bun, de pozitiv, în care au reuşit să primească pe românii noştri şi să îi lase să se integreze în Irlanda", a spus Iohannis, după întâlnirea avută la Palatul Cotroceni cu premierul Irlandei, Leo Varadkar.

El a precizat că relaţiile economice dintre România şi Irlanda sunt din ce în ce mai bune, indicând că, potrivit specialiştilor, în ultimele 12 luni schimburile comerciale s-au dublat.

Şeful statului a subliniat că România şi Irlanda împărtăşesc idei comune cu privire la viitorul Uniunii Europene.

"Chiar dacă Irlanda şi România sunt geografic situate la extremele Uniunii, în vest şi în est, avem foarte multe abordări comune", a punctat Iohannis.

Preşedintele a arătat că cele două ţări au abordări comune în ceea ce priveşte viitorul cadru multianual al UE pentru perioada 2021 - 2027, în sensul că politica agricolă comună şi politica de coeziune trebuie menţinute.

În cadrul întrevederii de la Cotroceni, cei doi oficiali au discutat şi despre migraţie.

"Am ajuns împreună la concluzia că trebuie să găsim soluţii bune pentru a putea rezolva problema migraţiei, în sensul de a o face mult mai ordonată. Aici trebuie negociate soluţii care sunt bune, sunt general acceptabile, sunt fezabile şi sunt sustenabile", a afirmat Klaus Iohannis.

La rândul său, Leo Varadkar a precizat că, deşi Irlanda nu este "în prima linie a frontului" în ceea ce priveşte migraţia, va continua să contribuie la găsirea unor soluţii în acest caz.

"Despre migraţie am luat notă cu toţii de decizia Consiliului. Nu suntem în prima linie a frontului în Irlanda, dar vom continua să ne aducem contribuţia noastră la găsirea unor soluţii şi la discutarea dimensiunilor interne şi externe", a spus oficialul irlandez. AGERPRES


populare
astăzi

1 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

2 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

3 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump

4 Ministrul american al finanțelor: „Nu ripostați la taxele americane, altfel va fi rău. Relaxați-vă și încasați lovitura”

5 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…