Iohannis îl felicită pe Rishi Sunak: Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună

Iohannis îl felicită pe Rishi Sunak: Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună

Președintele României l-a felicitat pe Rishi Sunak, pentru numirea în funcția de prim-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Iohannis și Ciucă îl felicită pe Rishi Sunak Foto: Presidency

Iohannis și Ciucă îl felicită pe Rishi Sunak Foto: Presidency

Klaus Iohannis i-a transmis noul premier că „așteaptă cu nerăbdare” să lucreze împreună pentru „consolidarea Parteneriatului nostru Strategic”.

„Felicitări, Rishi Sunak, pentru numirea în funcția de Prim-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru consolidarea Parteneriatului nostru Strategic” , este mesajul președintelui pe Twitter.

Un mesaj de felicitare a venit și din partea premierului României. Nicolae Ciucă l-a felicitat pe Rishi Sunak pentru funcția de lider al Partidului Conservator și pentru numirea în funcția de prim-ministrul al Marii Britanii.

„Felicitări Rishi Sunak pentru alegerea ca lider a Partidului Conservator și numirea în funcția de prim-ministru. Îți doresc mult succes în îndeplinirea mandatului tău important și aștept cu nerăbdare să lucrez cu tine pentru dezvoltarea Parteneriatului strategic” , este mesajul premierului de pe Twitter.

Rishi Sunak, ales luni noul lider al conservatorilor britanici, a fost numit oficial, marţi, în funcția de premier al Regatului Unit de către regele Charles al III-lea după ce acesta din urmă a acceptat demisia lui Liz Truss. Noul lider Partidului Conservator din Marea Britanie a fost invitat să formeze guvernul în cadrul unei întrevederi avute marți dimineața la Palatul Buckingham cu regele Charles al III-lea.

Rishi Sunak, în vârstă de 42 de ani, este primul prim-ministru britanic de origine indiană şi cel mai tânăr în ultimii peste 200 de ani. Totodată, Sunak este al treilea premier britanic din ultimele două luni, notează Agerpres .

La rândul său, Rishi Sunak a avertizat marţi că vor trebui luate „decizii dificile” pentru îndreptarea „greşelilor” comise în mandatul lui Liz Truss, împinsă să demisioneze după o furtună financiară provocată de programul său economic, transmite AFP, potrivit Agerpres .

„Doresc să-i aduc un omagiu predecesoare mele Liz Truss (...) Au fost făcute unele greşeli. Nu din rea-voinţă sau rele intenţii. În fapt, chiar dimpotrivă. Dar, cu toate acestea, greşeli”, a declarat Sunak în primul său discurs rostit din faţa reşedinţei oficiale din Downing Street 10.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite