Iohannis a PIERDUT casa FABRICĂ-DE-BANI. Luată de la stat prin acte FALSE!
Curtea de Apel Brașov a respins astăzi recursul prin care Klaus Iohannis a încercat să își salveze casa pe care o deține în centrul Sibiului. E vorba de casa luată de la stat, cu acte false, al cărei parter l-a închiriat, acum 14 ani, băncii Raiffeisen – câștigând, în acest fel, aproximativ 320.000 de euro, scriu cei de la Riseproject . Jurnaliștii care, ca și noi, au fost înjurați și acuzați de complicitate cu Ponta acum mai bine de o lună când au prezentat acest caz.
Cei 320.000 de euro sunt banii din care Iohannis și-a cumpărat alte trei case, după cum a povestit, în campania electorală de acum un an.
Decizia de astăzi a Curții de Apel Brașov stabilește același lucru ca alte trei hotărâri ale Tribunalului Brașov, din 2008, 2010 și 2014.
De la prima, din 2008, până astăzi, timpul a trecut din termen în termen de judecată, iar procesul a fost tergiversat de Iohannis (și de asociatul lui din acest litigiu) prin invocarea unor motive procedurale.
Amânările au însemnat bani în plus pentru președintele României: câte 30.000 de euro pe an, după cum scrie în contractul pe care l-a încheiat cu Raiffeisen în 2001 și 2006.
– Cum a ajuns Iohannis coproprietar al casei de care justiția l-a deposedat astăzi?
– A cumpărat o jumătate din ea în 1999, de la o persoană care tocmai o obținuse în instanță.
Această persoană, împreună cu soția și soacra lui Iohannis, indusese în eroare judecătorii susținând, prin acte false, că se află pe linia de descendență a celui de la care statul român naționalizase această casă și încă una, în anii 1960.
În 1999, la finalul procesului lor de revendicare, purtat cu acte false, persoana respectivă, soția și soacra lui Iohannis obținuseră ambele case de la stat.
Una dintre ele intrase în proprietatea lor comună. Cealaltă, doar în proprietatea persoanei respective.
Imediat după obținerea caselor de la stat, în iunie 1999, Iohannis a cumpărat de la persoana respectivă, la un preț simbolic, o jumătate și din aceasta a doua casă.
Falsul prin care au fost revendicate casele a fost ulterior descoperit, iar dreptul noilor proprietari, contestat în instanță.
Așa se face că Iohannis & Co. au pierdut-o, mai întâi, pe prima. Iar apoi, astăzi, după un proces care a ținut 13 ani, pe a doua.
Din cele două case, doar aceasta, a doua, le-a adus beneficii materiale proprietarilor. În total, spun calculele făcute de RISE Project, bazate pe contractele originale de chirie, aproximativ 640.000 de euro.
Acești bani, intrați, timp de 14 ani, în conturile lui Iohannis și ale persoanei respective, ar fi trebuit să fie încasați de Muncipiul Sibiu.