Ioan Becali, scârbit de mentalitatea românească: „Ei vor să fur, să fur. Păi, cât să mai fur?!“

Ioan Becali, scârbit de mentalitatea românească: „Ei vor să fur, să fur. Păi, cât să mai fur?!“

Fotbalul românesc s-a specializat în „vopsirea“ unor jucători vânduți pe bani grei în străinătate. Care, după o perioadă scurtă, se întorc acasă, cu coada între picioare. Nu mai contează însă! Pentru că toată lumea a avut de câștigat de pe urma acestei păcăleli. Clubul a încasat suma de transfer, iar jucătorul a băgat în buzunar un salariu „gras“ în schimbul căruia n-a oferit mai nimic.

Ioan Becali. FOTO: Arhiva Adevărul

Ioan Becali. FOTO: Arhiva Adevărul

Adevărul a arătat, săptămâna trecută, două cazuri concrete, în acest sens. În materialul intitulat „Fraier nu e cine cere: Hagi a luat 5 milioane de euro pe doi jucători dispăruți fără urmă în Occident“ avem două exemple cu jucători „umflați cu pompa“ care au dezamăgit crunt în fotbalul mare.

Faptul că România s-a specializat în „țepe fotbalistice“ l-a scârbit și pe Ioan Becali (72 de ani). Acesta și-a dezvoltat conexiuni puternice în lumea sportului-rege, având în vedere că a transferat jucători pe bani grei, imediat după Revoluție. Dacă pe vremuri, sportivii pe care îi reprezenta dădeau randament la echipele lor, acum ei iau doar banii și rămân datori, când vine vorba de fotbal.

La Digi Sport, Giovanni chiar a oferit mai multe exemple în acest sens, dar s-a arătat cel mai supărat din cauza fundașului Adrian Rus (28 de ani). Acesta a fost în lotul României pentru Euro 2024, însă acum a ratat convocarea pentru debutul Ligii Națiunilor.

Adrian Rus se gândește doar la bani. Mai bine s-ar gândi să facă tot posibilul să joace bine, că apoi vin și banii. Rus n-a mai jucat în ultima perioadă. Și m-a întrebat: <<Are ceva președintele cu mine>>. Păi, dacă avea ceva cu el, nu mai dădea pe el 750.000 de euro, nu? Băi, băiatule! Eu n-am văzut în viața mea ca un antrenor să nu bage un jucător, că e român, că e african, că e din Afghanistan. Nu joacă pentru că nu se antrenează cum trebuie sau pentru că nu face ce îi zice antrenorul, dar nu pentru că are cineva ceva cu el“, a spus Ioan Becali.

Acesta s-a arătat profund dezamăgit de mentalitatea românească a jucătorilor de astăzi.

Am știut să prezint jucători buni care, în proporție de 80-90% au dat satisfacție și am fost și felicitat pentru că i-am dus acolo. E, acum nu mai sunt felicitat. Ei vor să fur, să fur. Păi, cât să mai fur? Că nu mai pot. Să furăm împreună? Suntem complice. Vă dau oamenii bani, vă dau contracte și voi nu jucați. Și aveți și pretenții după. Nu se poate așa ceva. Păi, n-am păcălit în viața mea atâta timp? Cât să mai păcălesc? Vorba vine...“, a aduăgat Giovanni, la Digi Sport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un jeg de om!” / Jurnalista Alina Alexoi de la TVR a fost suspendată internațional pentru jignirea gimnastei Ana Maria Bărbosu

2 „Mama mea este la Templieri, care nu este o lojă masonică, nu face parte din masonerie. Este… nici nu știu cum să-i zic...”

3 Motivul pentru care un american s-a mutat în țara noastră pentru a-și crește copiii: „România încă practică ceea ce eu numesc triada nucleară”

4 „E timpul pentru o discuție serioasă despre Iran”

5 O cunoscută jurnalistă spune adevărul despre situația din USR / “unde sunt principiile mele, pe care le-am avut?”