Întorsătură de situație în cazul „Rust”: Procesul lui Alec Baldwin a fost anulat pentru viciu de procedură

Întorsătură de situație în cazul „Rust”: Procesul lui Alec Baldwin a fost anulat pentru viciu de procedură

Întorsătură de situație în cazul actorului Alec Baldwin, care este judecat pentru omor prin imprudență,: procesul a fost anulat vineri, 12 iulie, din pricina unui viciu de procedură. Procuratura nu a transmis apărării gloanțe care au legătură cu cazul, relatează AFP, conform Agerpres.

Alec Baldwin

Alec Baldwin ar putea sta până la 18 luni în închisoare. Foto: profimedia (Arhivă)

Amintim faptul că, în urmă cu trei ani, actorul a împușcat-o accidental pe Halyna Hutchins, directorul de imagine al filmului „Rust”.

Magistratul Mary Malowe Sommer a decis să anuleze procesul pentru omiterea de probe, indicând compartamentul „apropiat de rea-credință” al acuzării.

Această conduită este foarte prejudiciabilă acuzatului", a declarat judecătorul în faţa actorului de 66 de ani, care a început să plângă.

Actorul ar putea să stea după gratii până la 18 luni pentru incidentul produs în luna octombrie a anului 2021 în New Mexico.

Totul s-a întâmplat în timpul unei repetiții pentru o scenă. Baldwin folosea un revolver care ar fi trebuit să aibă gloanțe oarbe, însă unul dintre acestea era real. În urma incidentului, Halyna Hutchins a murit, iar regizorul filmului „Rust”, Joel Souza, a fost rănit.

Avocații acuzării nu au putut indica modul în care glonțul real , în principiu interzis, a ajuns pe platoul de filmare. Avocații săi au învinuit vineri, 12 iulie, poliția că a „îngropat” probe, permițând să explice evenimentul tragic.

La începutul anului, șeriful din Santa Fe a intrat în posesia unui lot de gloanțe de la un fost om al legii, susținând că această muniție corespunde glonțului mortal. Suficient pentru a-i stabili originea şi a clarifica responsabilităţile fiecărei persoane în tragedie.

„O pistă falsă"

Gloanțele nu au fost niciodată transmise apărării, care nu a putut să le examineze.

Ba mai mult, conform acuzării, gloanțele nu se potrivesc cu cel care a ucis-o pe Hutchins, director de imagine din Ucraina.

Este o pistă falsă", a spus procurorul Kari Morrissey. „Acest lucru nu are valoare probantă", a adăugat ea.

Însă, Morrissey a părut stânjenită în momentul în care a explicat de ce aceste gloanțe nu au jucat un rol mai mare în anchetă.

„Nu le-am văzut până azi dimineaţă", a afirmat ea nervoasă judecătorului.

Conform declarației de vineri a unui anchetatori, Morrissey ar fi luat parte la conversațiile în care s-a luat hotărârea ca gloanțele să nu fie incluse în dosarul „Rust”.

Încercând să-și salveze cazul, procurorul a fost de acord să fie audiat ca martor în instanță, fără a prezenta explicații care să justifice faptul că gloanțele nu au fost menționate în dosar.

În cele din urmă, filmările „Rust” au fost finalizate în statul Montana, cu soțul Halynei Hutchins, Mathew, în calitate de producător executiv. El a renunțat la procesul civil intentat actorului Baldwin, în baza unui acord ai cărui termeni financiari nu au fost dezvăluiți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii