El a fost pe lista "Most Wanted" a FBI.
Alex Stoica a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălarea banilor și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada martie 2019 – octombrie 2023, inculpatul, pentru a disimula originea ilicită a sumelor de bani obținute din săvârșirea pe teritoriul SUA, în intervalul martie 2019 – iunie 2020, a efectuat 34 de transferuri ( prin intermediul unor servicii rapide, dar și fizic) a unor sume de aproximativ 88.000 USD și respectiv 20.000 euro către membrii familiei sau persoane de încredere.
De asemenea, a achiziționat, prin interpuși, patru autoturisme de lux, a căror valoare totală de piață a fost estimată la peste 805.000 euro.
În același context, inculpatul a utilizat peste 363.000 lei pentru achitarea ratelor la un autoturism achiziționat în leasing printr-un interpus, persoană juridică.
În sarcina sa a fost reținut și faptul că, în intervalul noiembrie 2018 - mai 2021, a deținut coduri PIN și numere de carduri emise de unități bancare din Franța, pe care le-a stocat în format electronic ( fișiere video/imagine) pe carduri de memorie, precum și dispozitive de skimming în scopul comiterii de infracțiuni informatice.
Facem precizarea că la data de 31.05.2021, la propunerea procurorilor DIICOT Structura Centrală, Tribunalul București a emis mandat de arestare preventivă în lipsă față de inculpat, constatând că se sustrage de la urmărirea penală. La sfârșitul lunii aprilie 2024 acesta a fost depistat în incinta aeroportului internațional din Bergamo, Italia, unde a fost reținut și predat autorităților judiciare din România.
Ulterior, Tribunalul București a dispus confirmarea și executarea mandatul de arestare preventivă emis în lipsă pentru inculpat.
Prin același rechizitoriu s-a solicitat instanței aplicarea măsurii de siguranță a confiscării speciale de la inculpat a bunurilor și sumelor de bani obținute din săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa.
Cu cât vinde statul român mașinile interlopului Dacian Ursaru: Lamborghini, Mercedes și BMW
În octombrie 2020, americanii au reuşit să-l captureze pe Alex Stoica în timp ce încerca, cu o cagulă pe faţă, să scoată bani, cu carduri false, de la un bancomat.
El organizase cea mai mare rețea de skimming din nordul districtului Alabama.
Gruparea acționa la Miami Beach, iar membrii bandei reușeau să retragă, de pe cardurile victimelor, în jur de 30.000 de dolari pe zi. O parte din acești bani a ajuns în România, unde au fost achiziționate mașini de lux în valoare de aproape 850.000 de euro.
A fost ulterior eliberat și apoi a dispărut. A fost până la urmă prins în Italia și repatriat acum câteva zile.
„În această speță, având ca obiect cercetarea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, Agenția a fost desemnată, încă din anul 2021, custode al autoturismelor de către DIICOT – Structura Centrală”, a transmis ANABI.
Astfel, vor fi scoase la licitație online, pe site-ul ANABI, următoarele mașini:
LAMBORGHINI URUS, valoare estimată – 280.343,00 euro
LAMBORGHINI HURACAN, valoare estimată – 247.028,00 euro
MERCEDES BENZ AMG G 63, valoare estimată – 179.761,00 euro
BMW 850I XDRIVE, valoare estimată – 98.066,00 euro
Fiul unui interlop implicat în "Jaful Secolului"
Alexandru Stoica este fiul unui interlop cunoscut în anii 90, Marian Stoica, și el dat în urmărire pentru vătămare corporală.
Marian Stoica ar fi fost „creierul” unei tâlhării catalogate drept "jaful secolului". A fost vorba despre un atac pe autostrada A1 care a vizat un transport de bijuterii în valoare de aproximativ 650.000 de euro.