Instagram introduce „Butonul de Siguranță” în Franța pentru a combate hărțuirea online. Cum funcționează

Instagram introduce „Butonul de Siguranță” în Franța pentru a combate hărțuirea online. Cum funcționează

Instagram a lansat în Franța un „buton de siguranță” revoluționar, ce reprezintă o premieră la nivel mondial. Rolul său este de a combate problema tot mai crescută a hărțuirii cibernetice.

Instagram introduce un „buton de siguranță” în Franța FOTO Shutterstock

Instagram introduce un „buton de siguranță” în Franța FOTO Shutterstock

Utilizatorii vor avea posibilitatea , de acum încolo, să sune direct la o linie telefonică de urgență prin intermediul acestui buton, a transmis AFP, joi.

Noul buton va apărea pentru orice persoană care semnalează un caz de hărțuire online. Acesta va conecta utilizatorii cu psihologi și juriști de la 3018, o linie națională de asistență specializată, înființată pentru victimele violenței digitale. Linia este disponibilă în fiecare zi, între orele 09:00 și 23:00.

Asociația e-Enfance, parteneră în această inițiativă, a militat pentru introducerea acestui buton de apel direct în Instagram, numindu-l un instrument eficient și necesar.

„Cerem de ani de zile un 'buton de siguranță' și am cerut unul și la nivel european. A fost nevoie de ceva timp pentru a fi înțeles, dar suntem încântați că acum utilizatorii au acces direct”, a declarat Justine Atlan, directorul general al asociației e-Enfance.

Această inovație oferă un sprijin imediat tinerilor, care ajung să fie victime ale hărțuirii. Pe platforma TikTok, populară în rândul tinerilor, nu există un buton de apel direct similar. Cu toate acestea, utilizatorilor care semnalează un caz li se oferă un link care îi direcționează către site-ul 3018.

Procentajele ciber-hărțuirii, în creștere

Potrivit unui sondaj recent realizat pentru e-Enfance, un sfert dintre familiile din Franța s-au confruntat deja cu problema ciber-hărțuirii a unui minor. Aceasta este o problemă gravă, deoarece 15% dintre elevii din învățământul primar au raportat că au fost supuși ciber-hărțuirii, un procent care crește la 25% în învățământul gimnazial și ajunge la 27% în cazul liceenilor.

Pentru a combate această problemă, Guvernul francez a prezentat o serie de măsuri în luna septembrie, printre care semnalarea sistematică a cazurilor de hărțuire către sistemul de justiție și intenția de a exclude elevii hărțuitori de pe rețelele sociale.

Conform statisticilor, 86% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani sunt înregistrați pe rețelele sociale, ceea ce subliniază necesitatea de a aborda ciber-hărțuirea cu seriozitate.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…