Inspectoratul Școlar Buzău confirmă că Ciolacu a luat Bacalaureatul în 1986. Ce medie a obținut premierul

Inspectoratul Școlar Buzău confirmă că Ciolacu a luat Bacalaureatul în 1986. Ce medie a obținut premierul

Premierul Marcel Ciolacu a promovat examenul de Bacalaureat în anul 1986, imediat după absolvirea liceului, cu media 7,03, potrivit unui răspuns transmis de Inspectoratul Școlar Buzău

Marcel Ciolacu a promovat Bacalaureatul cu media 7,03 în 1986 FOTO Arhivă

Marcel Ciolacu a promovat Bacalaureatul cu media 7,03 în 1986 FOTO Arhivă

„Ca orice om normal, aseară, după ce am terminat şi cu crescătorii de oi, m-am dus acasă şi am avut proasta inspiraţie să dau drumul la televizor şi să văd ştirile. Normal că toate ştirile au început că eu nu am ştiut să răspund la întrebarea ce medie am avut la Bacalaureat. Oameni buni, eu Bacalaureatul l-am susţinut acum 38 de ani. l-am luat cu media 7,03. Iar dacă tot am căutat, am şi diploma de licenţă de la facultate, unde am susţinut examenul şi am luat media 9”, a afirmat marți Marcel Ciolacu

Informația a fost confirmată de Inspectoratul Școlar Buzău, într-un răspuns transmis la solicitarea Mainnews.ro . Potrivit reprezentanților instituției, cotorul diplomei lui Marcel Ciolacu se află în arhiva Colegiului Național „Mihai Eminescu” Buzău.

Diploma pierdută

Întrebat luni în timpul unei conferințe de presă ce medie a obținut la examentul de Bacalaureat, Ciolacu a evitat să ofere un răspuns, menționând că nu își amintește.

„Nu știu în acest moment. Am o medie suficient de bună. Stați că nu v-am arătat nici diploma. Așa că o să vă dau și media și diploma. Nu știu pe de rost. Nu m-am uitat. O să mă uit. Nu cred că ați avut vreodată un prim ministru, ca și partener de dialog, care să stea în fața dvoastră la 2-3 zile, să vă răspundă la toate întrebările. Deci categoric veți avea și acest răspuns. Am înțeles că s-a făcut un 544 așa că prefer ca autoritățile statului să dea răspunsuri”, a răspuns Marcel Ciolacu la întrebarea unui jurnalist.

De asemenea, luna trecută, premierul a precizat în timpul Congresului PSD că nu își găsește diploma de Bacalaureat , însă a susținut că deține o copie legalizată.

Acesta a publicat În Monitorul Oficial un anunț privind pierderea diplomei abia pe 16 februarie 2004.

„Ciolacu I. Ion Marcel, cu domiciliul în Buzău, bd. Nicolae Bălcescu, bl. (…), ap. (…), județul Buzău, aduce la cunoștință pierderea diplomei de bacalaureat seria D nr. 18039/456, eliberată la 3 iulie 1986 de Liceul de Filologie-Istorie <Mihai Eminescu> din Buzău, județul Buzău”, se arată în Monitorul Oficial, partea a III-a, nr. 93 din 16 februarie 2004.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

4 Tânăr din Maramures, găsit sfâșiat brutal de o ursoaică în zona montană „Piciorul Piercii”

5 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare