Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Ruse la București, convocat la MAE pentru resturile de dronă din Tulcea

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Ruse la București, convocat la MAE pentru resturile de dronă din Tulcea

Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat joi, 25 iulie, pe însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Federației Ruse la București, după ce în județul Tulcea au fost găsite resturi de dronă. Rusia și-a reluat atacurile împotriva Ucrainei lângă granița cu România.

Forțele ruse au lansat atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene. Foto: Arhivă

Forțele ruse au lansat atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene. Foto: Arhivă

Din dispoziția ministrului afacerilor externe, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat astăzi, joi, 25 iulie 2024, la Ministerul Afacerilor Externe, ca urmare a identificării în județul Tulcea a unor fragmente de dronă utilizate de forțele armate ruse în atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene.

Reprezentantul MAE a transmis protestul ferm al autorităților române și a condamnat atacurile repetate ale forțelor ruse asupra infrastructurii civile ucrainene, solicitând încetarea imediată a acestora. A reamintit că țintirea obiectivelor civile reprezintă crime de război. A subliniat caracterul iresponsabil al loviturilor militare, inclusiv în imediata proximitate a frontierei României, care pun în pericol securitatea națională. Pe un plan mai larg, a evidențiat responsabilitatea exclusivă care revine Federației Ruse, ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei, pentru deteriorarea gravă a mediului de securitate la Marea Neagră”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

În plus, și Ministerul Apărării Naționale a confirmat că au fost găsite fragmente de la o dronă în județul Tulcea.

„Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și infrastructură portuară din Ucraina, în noaptea de 24 spre 25 iulie, în proximitatea frontierei cu România.

Ca urmare a acestei situații, Ministerul Apărării Naționale a intensificat măsurile de monitorizare și supraveghere a spațiului aerian național cu forțele și mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană. Începând cu ora 1.32, două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru monitorizarea situației aeriene. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3.25", se arată în comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite