Înot: Robert Glinţă, mulţumit de medaliile de la CE, având în vedere că nu a tratat competiţia cu 'maximă seriozitate'
Medaliat cu argint şi bronz la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri), Robert Glinţă a declarat, luni, la întoarcerea în ţară, că performanţele obţinute la Kazan (Rusia) au fost deosebite având în vedere că nu a tratat cu "maximă seriozitate" competiţia, fiind interesat de atingerea unui maxim de formă la campionate mai importante.
"Nu cred că aşteptările cresc în ceea ce mă priveşte, dorinţa de a obţine o performanţă cât mai bună şi paşii pe care îi fac în această direcţie sunt pentru că încerc să consolidez toată munca pe care o pun la punct. Şi la Paris (JO 2024), dacă se va întâmpla să obţin o medalie, nu contează culoarea, nu voi fi decât un înotător mult mai consacrat şi care a învăţat prin toată această experienţă cu suişuri şi coborâşuri, care ne defineşte ca sportivi şi ca oameni. Performanţa pe care eu am obţinut-o este cu totul deosebită, am reuşit să îmi îmbunătăţesc proprii mei timpi naţionali într-o perioadă foarte scurtă, am pus la punct nişte lucruri. Chiar dacă acest Campionat European este un obiectiv destul de important, nu l-am tratat cu maximă seriozitate, pentru că sunt foarte mulţi paşi de făcut în vederea obţinerii unui vârf de formă la nişte campionate mai importante. Aşa că a fost o competiţie luată din mers, ca să spun aşa. De aceea aceste rezultate sunt îmbucurătoare pentru parcursul pe care îl am în vizor pentru viitor", a declarat Glinţă la Aeroportul ''Henri Coandă''.
Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO
El a ţinut să-l felicite pe colegul său David Popovici, campion european în proba de 200 de metri liber, despre care a spus că a "scăpat turma", dar şi performanţele lui Vlad Stancu, 16 ani, care a reuşit să doboare în competiţia din Rusia 11 recorduri naţionale.
"În primul rând vreau să îi transmit felicitări maxime lui David, este senzaţional ceea ce acest puştiulică reuşeşte să facă la o asemenea vârstă. Am auzit că este unul la un milion, dar eu cred că este unul la un miliard. Şi ne bucurăm că din când în când mai apare câte unul care să scape turma. Performanţele sunt foarte bune, cred că de mult timp nu s-a mai întâmplat să se obţină atâtea performante deosebite. Vlad a bătut 11 recorduri naţionale la vârsta de 16 ani, şi recorduri la seniori care păreau la un moment dat de nedoborât", a completat sportivul român.
Înotătorul Vlad Stancu a afirmat că s-a simţit bine în postura de cel mai tânăr concurent de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri).
"A fost bine, m-am distrat, am doborât 11 recorduri naţionale, am căpătat foarte multă experienţă, am fost cel mai tânăr sportiv, la 16 ani. La următoarele ediţii va fi sigur şi mai bine, cu multe finale şi poate şi podiumuri şi ne aşteptăm la rezultate cât mai bune. Îţi dă un sentiment foarte plăcut să fii cel mai tânăr într-o competiţie, dar în acelaşi timp a fost un fel de luptă, pentru că am putut să mă afirm prin rezultatele mele şi cred că am făcut o treabă destul de bună", a afirmat Stancu.
Sportiva Alexandra Dobrin sper că va viitoarele competiţii la care va participa să obţină rezultate mai bune: "Sunt foarte fericită să fac parte din acest lot, sunt foarte bucuroasă că am putut lua parte la acest Campionat European şi sunt convinsă că va fi şi mai bine pe mai departe".
România a încheiat Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri) cu trei medalii, una de aur obţinută de David Popovici la 200 m liber, una de argint şi una de bronz, câştigate de Robert Glinţă la 100 m spate, respectiv 50 m spate. AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)