
Ingredientul secret care transformă fasolea cu ciolan într-o delicatesă irezistibilă
Fasolea cu ciolan este una dintre cele mai iubite rețete tradiționale din România, apreciată pentru gustul său bogat și pentru faptul că se prepară ușor. Însă, puțini știu că există un ingredient secret care îi poate îmbunătăți aroma, oferindu-i o savoare aparte.
Chiar dacă fasolea cu ciolan se bazează pe ingrediente simple, un mic truc culinar poate transforma acest preparat într-o adevărată delicatesă. Potrivit Click! , adăugarea unei rădăcini de pătrunjel în rețetă intensifică aroma și echilibrează gustul mâncării. Acest ingredient se combină perfect cu celelalte, oferind preparatului o notă subtilă, dar distinctă.
Ingrediente:
Pentru a pregăti această rețetă tradițională, vei avea nevoie de:
- 500 g fasole albă în sos de roșii,
- 1 ciolan de porc afumat și dezosat,
- 1 rădăcină de pătrunjel (ingredientul secret),
- Ulei, sare, piper, oregano (după gust),
- Opțional: boia pentru un plus de savoare,
Mod de preparare:
Începe prin a preîncălzi cuptorul la 170°C și lasă ciolanul să se rumenească timp de o oră. Între timp, toacă ceapa mărunt și dă pe răzătoare morcovul și rădăcina de pătrunjel.
Mai multe puteți citi pe Click! .
Sursa: adevarul.ro