Ingredientul secret care îmbunătățește gustul șnițelelor. Tehnica recomandată de Chef Cătălin Scărlătescu
Șnițelele reprezintă un preparat apreciat de toate categoriile de vârstă și exersat de multe gospodine, după diverse rețete . Ingrediente folosite și tehnicile utilizate fac însă diferența între un simplu fel de mâncare și o experiență culinară memorabilă, potrivit Click!
Rețetele de șnițele sunt multiple. FOTO Shutterstock
Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut pentru talentul său culinar, a dezvăluit un ingredient secret ce transformă complet gustul și textura cărnii și conferă șnițelelor o savoare și o frăgezime deosebite.
Celebrul bucătar a mărturisit că acordă o atenție deosebită pregătirii cărnii, un aspect esențial ce schimbă în mod radical experiența culinară.
Pregătirea cărnii
Cătălin Scărlătescu recomandă să feliezi carnea și să o asezonezi într-un bol cu unt topit, smântână pentru gătit, sare, piper și ierburi aromatice. Aici, ingredientul-secret, conform rețetei lui Scărlătescu, este untul, care nu doar adaugă savoare, ci și conferă frăgezime cărnii.Procesul presupune lăsarea cărnii în marinadă cel puțin o jumătate de oră.
Crusta crocantă ideală
O altă etapă esențială pentru șnițele perfecte este obținerea unei cruste crocante și delicioase.Bucătarul propune un truc inedit: amestecarea pesmetului cu fulgi de porumb zdrobiți. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit și cum a ajuns la această rețetă, în urmă cu aproape două decenii. Articolul integral, în Click!
Celebrul bucătar a mărturisit că acordă o atenție deosebită pregătirii cărnii, un aspect esențial ce schimbă în mod radical experiența culinară.
Pregătirea cărnii
Cătălin Scărlătescu recomandă să feliezi carnea și să o asezonezi într-un bol cu unt topit, smântână pentru gătit, sare, piper și ierburi aromatice. Aici, ingredientul-secret, conform rețetei lui Scărlătescu, este untul, care nu doar adaugă savoare, ci și conferă frăgezime cărnii.
Procesul presupune lăsarea cărnii în marinadă cel puțin o jumătate de oră.
Crusta crocantă ideală
O altă etapă esențială pentru șnițele perfecte este obținerea unei cruste crocante și delicioase.
Bucătarul propune un truc inedit: amestecarea pesmetului cu fulgi de porumb zdrobiți.
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit și cum a ajuns la această rețetă, în urmă cu aproape două decenii.
Sursa: adevarul.ro