Ingredientul secret care face piureul pufos. Ce greșeli să nu faci niciodată, strică preparatul rapid

Ingredientul secret care face piureul pufos. Ce greșeli să nu faci niciodată, strică preparatul rapid

Pentru gospodinele care nu doresc să dea greş cu acest preparat există un truc simplu care face piureul delicios. La final se adaugă un ingredient care schimbă radical gustul preparatului, dar îl face și pufos.

Piureul iese pufos dacă la final se adăugă puțin unt FOTO Freepik

Piureul iese pufos dacă la final se adăugă puțin unt FOTO Freepik

Este vorba despre unt. Acest ingredient îl face pufos și dă un gust aparte preparatului, scrie foodstory.ro .

De asemenea, pentru un piure perfect, este recomandat să nu pui niciodată ingredientele reci în piure. Laptele sau untul trebuie adăugate la temperatura camerei sau puțin călduțe. Un alt truc este legat de fierberea cartofilor. Aceștia nu trebuie fierți în apă rece. Se adaugă după ce apa începe să fiarbă.

Unele gospodine adaugă întotdeauna și un strop de oteț în apa în care fierb cartofii pentru piure. Gustul preparatului nu se va schimba, însă va avea avea un efect uimitor asupra texturii. Piureul va ieși mult mai fin. Oțetul se adaugă după 15 minute. În acest mod se va forma o crustă subțire în exterior și astfel cartofii își vor păstra forma fără să devină prea moi sau să fărămițeze.

Ce soi se recomandă pentru piure

Pentru piure este recomandat să folosiți doar cartofi din soiul cu coajă galbenă. Cei cu coajă roșie sunt perfecți pentru prăjit. După ce i-ați curățat de coajă, tăiați cartofii în bucăţi relativ egale, pentru a fierbe în același timp.

Dacă îi tăiați în bucăți mici vor absorbi mai multă apă, ceea ce duce la un piure cu consistență moale. Cartofii sunt fierți atunci când îi înțepați cu furculița/scobitoarea și aceasta pătrunde ușor în ei. După fierbere, scurgeți cât mai bine cartofii de apă.

A treia greșeală este făcută de multe gospodine. În primul rând, nu trebuie să gătiți cartofii în aceeași apă în care au fost puși la înmuiat.

Dar nici punerea legumelor pe aragaz în apă rece nu este recomandată. Aduceți apa la fiert și apoi adăugați cartofii. Astfel, cartofii nu-și vor pierde substanțele nutritive. Sarea trebuie adăugată atunci când cartofii devin moi, adică cu câteva minute înainte de sfârșitul gătitului.

Conform unui articol publicat în 2021 în revista Nutrients, cartofii conțin vitamina B1, care aduc beneficii creșterii și dezvoltării umane, acid folic, care ajută la producerea de celule roșii din sânge, și vitamina B6 care aduce beneficii multor boli, inclusiv anemie. Cartofii sunt, de asemenea, bogați în antioxidanți. Antioxidanții previn deteriorarea celulelor care, la rândul lor, pot preveni anumite boli.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”