Ingredientul secret al ciorbei de burtă. Îi ia din mirosul înțepător și vei prepara o ciorbă ca la restaurant
Ciorba de burtă este, fără doar și poate, una dintre cele mai populare preparate din bucătăria românească. Nu este restaurant unde să nu poți servi o ciorbă de burtă, fie că e un restaurant de fițe sau unul ieftin.
Ciorha de burtă FOTO Shutterstock
Cu un gust aparte, ciorba de burtă pare mai greu de preparat acasă, dar asta nu e imposibil. Însă orocine a preparat-o acasă, a întâmpinat aceeași problemă: nu obținem același gust ca și al ciorbei pregătite la restaurant.
Specialiștii spun că este un ingredient secret pe care doar bucătarii profesioniști îl cunosc. Îmsă odată ce le-au aflat secretul, ciorba ta va avea același gust inconfundabil .
Secretul stă în cantitatea de smântână pe care o pui și cu ce ustensilă folosești să o amesteci. În primul rând, cumpără burtă de vită proaspătă, nu prefiartă și congelată. Aceasta va da un gust aparte ciorbei, iar diferența este notabilă.
Burta de vită curățată o poți găsi la măcelar. Când ai ajuns acasă pune-o în apă cu oțet pentru a scăpa de mirosul specific. Gustul ciorbei de burtă este dat însă de oasele de vită.
Un rasol de calitate de vită va da o savoare aparte ciorbei de burtă și o consistență perfectă. Smântână trebuie să fie cât mai grasă posibil.
Citește continuarea pe Click!.ro și află cum trebuie să combini aceste ingrediente pentru a obține gustul ciorbei de burtă ca și cel de la restaurant.
Sursa: adevarul.ro