Ingredientul din bucătărie care previne mahmureala. Trucul a luat amploare pe TikTok VIDEO

Ingredientul din bucătărie care previne mahmureala. Trucul a luat amploare pe TikTok VIDEO

Un nou trend apărut pe TikTok susține că un shot de ulei de măsline, luat înainte de o noapte de consumat alcool, ajută la prevenirea mahmurelii, însă nu toți specialiștii în sănătate sunt convinși că funcționează, relatează New York Post .

ulei masline jpg

Acest truc există de zeci de ani, însă a luat amploare în luna aprilie, când producătorul muzical Benny Blanco a testat această teorie împreună cu prezentatorul american Jimmy Fallon.

"Prietenul meu, Nino, m-a învățat acest lucru. Au venit niște oameni bătrâni din Italia și au zis <Înainte să bei, iei un shot din asta și nu mai ai mahmureală>", a explicat Blanco în cadrul emisiunii "The Tonight Show"

Acesta a susținut că a mai testat tehnica și că a dat rezultate pozitive.

"A fost cel mai rău shot? Da. A funcționat? Da. O s-o fac din nou? Poate", a mai spus acesta.

Argumentul care stă la baza mitului mediterean este faptul că uleiul de măsline, care este bogat în grăsimi sănătoase, învelește stomacul. Mâncărurile bogate în grăsimi pot să încetinească procesul de golire a stomacului și să amâne absorbția alcoolului.

Aproximativ 20% din cantitatea de alcool consumată este absorbită în sânge prin stomac, în timp ce restul ajunge în intenstinul subținere, unde se absoarbe mai rapid.

Mulți specialiști sunt, însă, de părere că există variante mai bune atunci când vine vorba de eliminarea mahmurelii.

Mai mulți dieteticeni au declarat pentru revista People că hidratarea cu apă, apă de cocos, sau cu băuturi cu electroliți, reprezintă cea mai bună modalitate de a preveni durerile de cap după o noapte de consumat alcool.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii