Ingredientul care te ajută să obții cele mai pufoase chiftele. Metoda cu care nu dai greș, ce trebuie să pui
Cele mai pufoase chiftele ies dacă în compoziție se adaugă un ingredient banal. Nu este vorba despre ou sau pâine înmuiată, ci despre ceapă. Această legumă va da o consistență fină preparatului și va face cheftele pufoase în interios și ușor crocante la exterior.
Un ingredient secret te ajută să obții cele mai pufoase chiftele FOTO Shutterstock
Pe lângă ingredientele rețetei de bază: carne, ouă, condimente, cartofi, verdeață, în chiftele se mai adaugă ceva. Este vorba despre ceapă și contează și modul în care o adaugi.
„O poți toca, dar dacă bucățile sunt prea mari, chiftelele se pot destrăma pe măsură ce se gătesc. Dacă ești foarte îndemânatică poți folosi cuțitul pentru a o mărunți foarte bine. O altă variantă este să o dai prin răzătoarea cea mai mică sau să o pui la un mărunțitor electric. Va rezulta mai mult lichid decât pulpă. Chiftelele tale vor fi mult mai aromate.
Nu te teme că vor fi prea moi pentru că excesul de lichid va fi absorbit de carnea tocată și de pesmet sau pâine. În felul acesta îți va fi mai ușor să amesteci compoziția”, scrie hellotaste.ro.
Cât se prăjesc
După ce au fost adăugate toate ingredientele , este foarte important ca acestea să fie amestecate foarte bine, până când compoziția devine omogenă.
Chiar dacă ceapa are un gust puternic, în compoziție se vor adăuga și condimente. Sarea și piperul nu trebuie să lipsească, dar mai poți să adaugi pătrunjel și mărar proaspăt tocate fin, cimbru, boia dulce și/sau iute, chimen măcinat, chiar și nucșoară.
Umeziți-vă mâinile și formați din compoziția de carne chiftele rotunde de dimensiunea dorită (preferabil mici). Prăjiți chifteluțele într-o tigaie anti-aderentă, după ce încingeți bine uleiul. Evitați să prăjiți chifteluțele mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte, rotindu-le de cel puțin 3 ori în timpul gătirii. Asigurați-vă că sunt bine prăjite în interior (dacă le consumați gătite insuficient, riscați să vă confruntați ulterior cu neplăceri digestive).
Sursa: adevarul.ro