Ingredientele tortului de la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle. O singură felie valora 90 de euro
Meghan Markle a fost foarte pretențioasă în privința tortului de nuntă și a venit cu cerințe specifice către brutăreasa implicată în pregătirea marelui eveniment. Ea spune că, inițial, a prezentat cuplului șase opțiuni, iar acum a dezvăluit rețeta câștigătoare.
Prințul Harry și Meghan Markle, surprinși în timp ce taie tortul de nuntă FOTO Twitter
Claire Ptak, o cunoscută brutăreasă din estul Londrei, originară din California, a avut misiunea de a pregăti, în anul 2018, tortul de nuntă pentru Prințul Harry și Meghan Markle. Șe pare că și-a dus sarcina la bun sfârșit cu mare succes, întrucât Harry și Meghan au fost încântați de serviciile sale la care au apelat din nou, ulterior. Anul trecut, femeia s-a ocupat de pregătirea primului tort aniversar al fiicei lor, Lilibet, potrivit Daily Mail .
Claire Ptak spune că a fost mai mult decât onorată să gătească pentru ducii de Sussex. I s-a părut a fi „cea mai bună slujbă” pe care o putea obține vreodată. Mai mult decât atât, a povestit că Meghan Markle i-a apreciat munca.
„Nu vreau să-ți spun ce să faci... motivul pentru care te-am ales este pentru că-ți iubesc felul de a coace și munca ta”, i-ar fi spus actrița.
Lămâile de pe coasta Amalfi, ingredientul principal al rețetei tortului
Brutăreasa, intervievată de jurnaliștii publicației menționate, a spus că, inițial, a creat șase opțiuni. Harry și Meghan au ales aroma de lămâie și floare soc.
Prăjitura a avut următoarele ingrediente:
- 200 de lămâi de pe coasta Amalfi, Italia,
- 500 de ouă organice,
- 10 sticle de sirop de flori de soc, aduse de la Casa Sandringham, din Norfolk,
- 20 de kilograme de unt,
- 20 de kilograme de făină,
- 20 de kilograme de zahăr.
În concordanță cu abordarea modernă a mirilor față de ziua lor cea mare, tortul, decorat cu trei tipuri diferite de bujori - o floare preferată a lui Meghan - nu a fost o creație tradițională pe etaje, ci prezenta straturi de diferite dimensiuni, dispuse pe platouri individuale de aur, aflate la diferite înălțimi.
Feliile de tort au fost servite celor 600 de invitați, la recepția de la prânz, din sala de primire a Palatului Buckingham.
Se zvonește că delicatesa a costat până la 50.000 de lire sterline, iar valoarea unei singure felii ar fi de 80 de lire sterline, adică peste 90 de euro.
Claire a descris aroma prăjiturii ca fiind un echilibru între dulce și acidulat, combinat cu floarea de soc „eterică”.
„Crema de unt este dulce, iar stratul de lămâie este foarte acru, așa că se întâmplă un lucru foarte încântător când iei o mușcătură, și anume ca toate aceste arome și senzații sunt perfect echilibrate”, a adăugat ea.
Sursa: adevarul.ro