Infotrafic: Circulația este în continuare oprită în localitatea Crevedia, pentru lichidarea totală a incendiului

Infotrafic: Circulația este în continuare oprită în localitatea Crevedia, pentru lichidarea totală a incendiului

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația este în continuare oprită pe ambele sensuri pe DN 1A București-Ploiești, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, unde au avut loc exploziile care au făcut 58 de victime.

Crevedia. FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Crevedia. FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Circulația rămâne oprită în Crevedia pentru a permite lichidarea totală a incendiulu i.

„Traficul rutier este deviat pe DC 77A – DJ 701B – DN 7 Tărtășești, pe sensul către Ploiești, iar pe celălalt sens, circulația este deviată pe DJ 101B Periș – Tâncăbești – DN1”, transmite Centrul Infotrafic din cadrul Poliției.

Amintim că mai multe explozii urmate de incendii la o stație GPL au avut loc, sâmbătă seară, în Crevedia. O persoană a murit, iar mai mulți civili au suferit arsuri, doi fiind în stare extrem de gravă. Cel puțin două persoane sunt date dispărute. 39 de pompieri au fost răniți în a doua explozie puternică produsă în jurul orei 21.00. În total, sunt 58 de victime, iar patru în stare mai gravă, au fost transferate în străinătate.

Cum se circulă pe celelalte drumuri din țară

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de deplasare pe DN1 Sebeș-Turda, în localitatea Sântimbru, județul Alba, după ce, în cursul nopții, un autoturism a acroșat un grup de șase persoane, trei dintre acestea fiind declarate decedate, iar pentru celelalte trei nefiind necesar transportul la spital.

„Circulația este deviată pe rute ocolitoare. Se efectuează cercetarea la fața locului„, precizează Centrul Infotrafic.

Pe DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, la kilometrul 181+100 de metri, în zona localității Bujoreni, județul Vâlcea, un autoturism s-a răsturnat pe partea carosabilă, șoferul nefiind găsit la fața locului. Nu au rezultat persoane rănite. Traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un fir, fără valori ridicate de circulație. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Ceață pe A2

Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 300 de metri pe autostrada A2 București – Constanța, în zona podurilor de la Fetești și Cernavodă (tronson kilometric 147 - 153). Nu sunt înregistrate evenimente rutiere.

Pe celelalte artere rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești, DN1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, circulația rutieră se desfășoară în condițiile unui carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori normale de trafic.

Restricții din cauza caniculei

Amintim că duminică, 27 august 2023, în intervalul orar 11.00 - 20.00, în condițiile avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, va fi interzisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate sectoarele de drumuri naționale, drumurile expres și autostrăzi din municipiul București și județele Călărași, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Botoșani și Iași.

„Măsura este impusă pentru prevenirea degradărilor provocate de circulația traficului greu și prevenirea deformațiilor majore ireversibile, cu pierderea stabilității straturilor rutiere”, precizează Centrul Infotrafic.

Astfel, va fi interzisă circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone cu următoarele excepții:

- transporturilor de persoane;

- transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală sau vegetală;

- vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;

- transporturi funerare;

- transporturi poștale;

- transporturi de echipamente de prim ajutor;

- transporturi pentru distribuire de carburanți;

- transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

- transporturi pentru tractări vehicule avariate;

- transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

- transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;

- transporturi de apă îmbuteliată;

- transporturi produse provenite din exploatări agricole;

- transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 De citit...

4 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

5 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii