Info. Patru femei în completul care-l judecă pe Dragnea! Ce averi au și de unde sunt! Amănunte care încep să dea de gândit!

Info. Patru femei în completul care-l judecă pe Dragnea! Ce averi au și de unde sunt! Amănunte care încep să dea de gândit!

Info. Patru femei în completul care-l judecă pe Dragnea! Ce averi au și de unde sunt! Amănunte care încep să dea de gândit! Citiți mai jos cine este președinta completului și ce sențințe a dat. Cine sunt și ceilalți și ce sentințe au dat. Cheia pare la președinta completului...

Înalta Curte a tras vineri la sorți judecătorii completurilor de 5 judecători, schimbând componența celui care îl va judeca pe Liviu Dragnea.  Cristina Tarcea, șefa ICCJ, a declarat după extragere că speră să se sfârșească „epopeea” completurilor de cinci judecători, deși tot ea a precizat că are „dubii”.

Noul complet al liderului PSD este format din:

Membrii titulari: 

1.Cosma Rodica

Ultima declarație de avere:

2.Șelaru Valentin Horia

Ultima declarație de avere:

3.Neniţă Simona Cristina

Ultima declarație de avere:

4.Vasile Francisca Maria

Ultima declarație de avere:

5.Ilie Ioana Alina

Ultima declarație de avere:

Membrii supleanți:

Rog Octavia Lucia
Dragomir Florentina
Rus Andrei Claudiu
Mera Luciana
Macavei Săndel Lucian

Completul anterior era format din:

1.Dragomir Ilie Iulian

2.Neniţă Simona Cristina

3.Grădinaru Daniel

4.Dragomir Florentina

5.Lefterache Lavinia Valeria

Membrii supleanţi :

1. Judecător Cobzariu Maricela
2. Judecător Enescu Dan Andrei
3. Judecător Şelaru Valentin Horia
4. Judecător Cerbu Silvia

La Completul 1 Penal sunt dosarele in apel in care sunt judecati: Liviu Dragnea, Toni Grebla, Victor Ponta, Sebastian Ghita - cazul in care sunt implicati sefi de parchete si politie din Prahova si Cristian Rizea.

Cel de-al doilea complet de 5 de la secția penală a ÎCCJ este format din:

1.Lefterache Valeria

2.Matei Ionuț Mihai

3.Ilie Gheorghe Aurel

 4.Bogdan Ioana

5.Pistol Ștefan

Membrii supleanți:

Burbei Ioana
Popa Rodica Aida
Cobzariu Maricela Leontina
Dragomir Iulian

Anterior, completul P2 – Penal era format din:

Preşedinte – Preşedintele Secţiei penale judecător Popescu Mirela Sorina
Membrii titulari:

1. Judecător Popa Rodica Aida
2. Judecător Encean Simona Daniela
3. Judecător Rog Tatiana Lucia
4. Judecător Cîrnaru Simona

Membrii supleanţi :

1. Judecător Epure Constantin
2. Judecător Alexandrescu Anca Mădălina
3. Judecător Matei Ionuţ Mihai
4. Judecător Ilie Aurel Gheorghe

La Completul 2 Penal sunt dosarele in care sunt judecati: Calin Popescu Tariceanu, Cristian David si Sebastian Ghita - cazul cu Iulian Badescu.

Cine este Rodica Cosma - șefa completului 1 de la secția penală

Judecătoarea Rodica Cosma a luat de-a lungul timpului decizii în multe dosare importante și a dat unele decizii controversate, potrivit unui articol HotNews din 2014.

- decizia de eliberare a lui Radu Mazăre din arest și anchetarea lui sub control judiciar;

- opinie separată în dosarul schimbului de terenuri cu MApN; a susținut achitarea lui Gigi Becali;

- l-a condamnat pe Gigi Becali în dosarul „Valiza”;

- l-a achitat pe fostul ministru al justiției Tudor Chiuariu, alături de alți doi judecători;

- a condamnat-o pe fond pe Monica Iacob Ridzi, fost ministru PDL;

- a judecat unul din dosarele Zambaccian ale lui Adrian Năstase, însă nu a făcut parte din completul care a dat decizia definitivă;

- a făcut parte din completul care a decis condamnarea definitivă a fostului senator PSD Cătălin Voicu.

- completul din care a făcut parte Rodica Cosma a decis că Victor Ponta nu poate fi anchetat pentru presupusul plagiat din lucrarea sa de doctorat. Magistrații au decis însă doar asupra anchetării, nu dacă fostul premier a plagiat sau nu.

Șelaru Valentin Horia

Judecatorul Horia Valentin Selaru a fost procuror DNA pana in anul 2013, fiind chiar asistent al Laurei Codruta Kovesi. Selaru a fost atacat de luju.ro si de fostul colonel SRI Daniel Dragomir, fiind acuzat ca este simpatizant al generalului SRI Dumitru Dumbrava . 

Neniță Simona Cristina

Judecatoarea Cristina Simona Nenita a facut parte din completul care a anulat condamnarea primarului din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau.

In septembrie 2012 Simona Nenita a facut parte din completul de cinci judecatori ai Curtii Supreme care au dispus achitarea definitiva a lui Adrian Nastase in dosarul Matusa Tamara. Judecatoarea a mai dispus si eliberarea fostului director portuar Eugen Bogatu, a directorilor vamali Sunai Cadir si Liviu Adrian Durbac, adjunctul Claudiu Olteanu, dar si a afaceristului Catalin Aurelian Pilca judecati pentru coruptie in dosarul Portul Constanta.

Simona Nenita a facut parte din completul care a dispus eliberarea fostului primar al Snagovului, Apostol Musat cercetat pentru luare de mita si trafic de influenta.

Potrivit propriei declaratii de avere, Simona Nenita este casatorita cu avocatul Mihai Dinu. Avocatul a fost cel care l-a aparat pe fostul senator PSD Catalin Voicu condamnat la sapte ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

Vasile Francisca Maria

Judecatoarea Maria Francisca Vasile a fost puternic laudata de luju.ro, publicatie sustinuta de Dan Voiculescu si trsutul Intact. „Judecatoarea Francisca Vasile de la Inalta Curte indoaie ‘Binomul SRI-DNA’”, titra intr-un articol publicatia condusa de Razvan Savaliuc.

„Francisca Vasile demoleaza pur si simplu DNA, dar si pe procurorii PICCJ care au clasat plangerea lui Paltin Sturdza. Francisca Vasile arata ca PICCJ a mimat o ancheta in acest caz si recomanda procurorilor sa ii identifice pe lucratorii SRI care au redat stenogramele, ancheta urmand sa ii vizeze si pe acestia. Mai mult, Francisca Vasile subliniaza ca sustinerile procurorului Iulian Nica si ale PICCJ cum ca transcrierea eronata a stenogramelor nu a produs efecte juridice este departe de a putea fi retinuta. Judecatoarea ICCJ da exemplu cel mai cunoscuta falsificare, cea in care in stenogramele “Binomului SRI-DNA” sintagma “faza a doua” a fost inlocuita cu “spaga a doua”. In acest context, Francisca Vasile precizeaza ca nu se poate sustine ca stenogramele falsificate nu au produs efecte juridice, in conditiile in care Paltin Sturdza a fost arestat fix in baza acestor stenograme falsificate”, scria luju.ro.

Ilie Ioana Alina

Judecatoarea Ioana Alina Ilie a facut parte din completul care l-a condamnat in unanimitate pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii.

Ea a promovat la Curtea Suprema in decembrie 2011. Anterior a fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Bucuresti, Judecatoria Sector 3 si Judecatoria Brasov. Potrivit CV-ului oficial, Ioana Alina Ilie a lucrat ca inspector la Inspectia Judiciara a CSM.

                          ****

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat joi, într-un comunicat de presă, că va schimba componența completurilor de 5 judecători care dau sentințele definitive în dosarele penale.

”La data de 9 noiembrie 2018, orele 10:00, la sediul Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Sala Secţiilor Unite, vor avea loc în ședință publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecători pentru anul 2018, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte”, se arată într-un comunicat al ÎCCJ.

Potrivit unor surse judiciare, consultate de G4Media.ro, vor fi trași la sorți doar președinții completurilor, având în vedere că restul judecătorilor au fost trași la sorți la începutul anului.

Acest lucru înseamnă că preşedintele completului de apel care îl judecă pe Liviu Dragnea în procesul angajărilor fictive, judecătorul Iulian Dragomir, are mari șanse să fie înlocuit. Dispare aşadar majoritatea actuală de 3:2 considerată defavorabilă liderului PSD, au explicat pentru G4Media.ro surse din magistratură. Situaţia ar putea deveni şi mai confortabilă pentru Dragnea în funcţie de cine îi va lua locul judecătorului Dragomir. Dacă la sorţi va fi tras un magistrat favorabil liderului PSD şi, la termenul din decembrie, completul – devenit, între timp, favorabil lui Liviu Dragnea prin răsturnarea majorităţii de 3:2 – apucă să administreze probe, atunci acel complet va judeca dosarul și va da sentința finală în 2019, potrivit principiului continuităţii stabilit de CEDO, au explicat sursele G4Media.ro.

Curtea Constituțională a admis miercuri, cu 7 voturi ”pentru” și 2 voturi ”împotrivă” sesizarea premierului Viorica Dăncilă privind completul de 5 judecători de la Înalta Curte: există conflict între Parlament și Curtea Supremă, au declarat surse din CCR pentru G4Media.ro. Potrivit surselor citate, împotriva deciziei majoritare au votat judecătorii Livia Stanciu și Ștefan Minea.

Decizia Curții Constituționale are o miză majoră pentru Liviu Dragnea, cel care a cerut public Guvernului în repetate rânduri să atace la CCR modul în care Înalta Curte a constituit completul de 5 care judecă apelul său la sentința de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare din dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.

Judecătorii constituționali au decis că Înalta Curte se află în ilegalitate din 2014, când a decis să nu respecte prevederea adusă în 2013 legii 304/2004 privind compunerea completurilor de 5 judecători. Actul normativ spune că toți cei 5 judecători ai completului se stabilesc prin tragere la sorți, or ÎCCJ a decis ca doar 4 dintre ei să fie aleși astfel.

În urma deciziei CCR, Înalta Curte ”va trebui să procedeze de îndată la alegerea prin tragere la sorți a tuturor judecătorilor din completurile de 5”.

Consecința deciziei, au mai explicat sursele citate, va fi că toate procesele în curs aflate la completurile de 5 de la ÎCCJ vor fi reluate.

Mai mult, cei care au primit sentințe definitive de la Înalta Curte, începând cu anul 2014, le vor putea ataca dacă nu și-au epuizat căile extraordinare de atac prevăzute de Codul de procedură penală.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”