Info. Dragnea NU are nimic! Are doar citație, luni, la Curtea Supremă! A început să tragă de timp. De ce oare, s-o fi răzgândit vreo judecătoare?

Info. Dragnea NU are nimic! Are doar citație, luni, la Curtea Supremă! A început să tragă de timp. De ce oare, s-o fi răzgândit vreo judecătoare?

Info. Dragnea NU are nimic! Are doar citație, luni, la Curtea Supremă! A început să tragă de timp. De ce oare, s-o fi răzgândit vreo judecătoare? Conform informațiilor furnizate de sursa noastră din anturajul șefului PSD, Dragnea nu are nimic, nu este bolnav. Regia și tam-tamul făcute sâmbătă după conferința de la Snagov au drept scop neprezentarea la audierea de luni de la Curtea Supremă, unde a fost citat la ultima ședință de judecată. Se pare că Dragnea are din nou probleme după ce scenariul prelungirii procesului prin pensionarea unei judecătoare din completul care-l judecă a picat. Luciana Mera a anunțat că va rămâne în completul care-l judecă pe Dragnea chiar dacă urmează să se pensioneze cu data de 1 iunie conform deciziei CSM.

Ce au hotărât „cele 5 fete bune” care-l judecă pe Dragnea. Procesul va dura foarte puțin!
 
Completul de 5 judecătoare de la Inalta Curte a decis ca liderul PSD, Liviu Dragnea, si doua dintre directoarele de la DGASPC Teleorman, Florea Alesu si Olguta Sefu, sa fie audiati ca inculpati in dosarul Angajarilor fictive pe 18 martie, relatează jurnalistul Ionel Stoica pe Ziare.com.

Apelul in acest caz ar putea dura foarte putin. Practic, in aceasta faza a procesului, completul de 5 judecatoare de la Inalta Curte a decis sa se administreze ca probe doar reaudierea a 3 inculpati si a 5 martori. Liviu Dragnea, Floarea Alesu si Olguta Sefu sunt citati pentru urmatorul termen.

Pe de alta parte, judecatoarele au respins mai multe probe solicitate de Liviu Dragnea.

Inalta Curte a admis si una dintre probele solicitate de DNA, audierea fostei sefe a Resurselor Umane in cadrul DGASPC Teleorman, Jenica Dumitru. Femeia a dat si in faza de fond una dintre declaratiile cheie, care au cantarit in condamnarea liderului PSD.

Jenica Dumitru a explicat si ca s-a plans de situatia celor doua sceretare PSD sefei sale, Floarea Alesu.

"Mi-a spus ca sa-mi vad de treaba mea si ca domnul presedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea, stie de acest lucru. Situatia celor doua o mai discutam in fiecare an, cand faceam organigrama, iar Florea Alesu imi spunea aceleasi lucru, ca nu este treaba mea!", a rememorat Jenica.

Minuta Inaltei Curti

Decizia vine dupa ce, la termenul de ieri, inculpatii din acest dosar si procurorul DNA au solicitat mai multe probe. Inalta Curte s-a pronuntat pe solicitari luni seara.

"I. Admite, in parte, cererile de administrare de probe formulate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, de inculpatii Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu si Sefu Olguta.

Incuviinteaza administrarea probei testimoniale cu urmatorii martori:

- Dumitru Jenica, pentru Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, inculpatii Alesu Floarea si Sefu Olguta;

- Oprescu Silvia si Dumitrescu Mircea - pentru inculpatul Dragnea Nicolae Liviu;

- Neagu Valerica si Lazar Lucian pentru inculpata Sefu Olguta.

 In baza art. 100 alin. 4 lit. b C.proc.pen. respinge celelalte cereri de administrare de probe formulate de inculpatii Dragnea Nicolae Liviu si Sefu Olguta.

II. Dispune citarea martorilor pentru termenul din 18.03.2019. Dispune reaudierea inculpatilor Dragnea Nicolae Liviu si Sefu Olguta si le pune in vedere sa se prezinte la termenul din 18.03.2019 Pronuntata in sedinta publica, astazi, 18 februarie 2019."

Cine sunt judecătoarele din complet

Apelul în procesul în care liderul PSD Liviu Dragnea a primit 3 ani și jumătate de închisoare cu executare la fond a fost repartizat aleatoriu de programul informatic ECRIS al Instanței Supreme (ICCJ) la completul de 5 judecători (C5) P2 format din judecătoarele: Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa și Simona Enceanu.

Conform G4Media.ro, Luciana Mera și Tatiana Rog sunt considerate două profesioniste, însă ”cam formaliste”. ”Sunt foarte stricte, pentru ele totul trebuie să fie cleștar și obișnuiesc să întorcă dosarul pe toate fețele”, au explicat surse din preajma celor două judecătoare, care au dorit să își păstreze anonimatul.

Recent, Rog și Mera au anulat toate probele făcute de DNA cu SRI în dosarul lui Marian Fișcuci, primul patron Tel Drum și prietenul din copilărie al lui Liviu Dragnea.

În dosarul lui Liviu Dragnea (procesul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman) nu sunt însă probe obținute de DNA cu SRI, adică interceptări sau filaje. A spus-o chiar judecătorul Ștefan Pistol, cel care a dorit să îl achite pe Liviu Dragnea la fond.

Judecătoarea Simona Enceanu a făcut parte din C5-ul care a condamnat-o definitiv pe Elena Udrea la 6 ani de detenție efectivă.

Rodica Aida Popa a fost vicepreședinte al ICCJ și șefa structurii de securitate a Instanței Supreme, adică șefa judecătorilor care emit mandate de siguranță națională (MSN) pentru SRI. A fost vicepreședinte al Curții de Apel București (CAB) pe vremea când această instanță era condusă de judecătorul Dan Lupașcu, fost membru CSM și actualul avocat al fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea.

Pe 4 septembrie, judecătoarea Popa a trimis dosarul în care fostul vicepremier Gabi Oprea este acuzat de uciderea din culpă a polițistului motociclist Bogdan Gigină la Judecatoria Sectorului 1. În motivare, ea a explicat și că nu există un raport direct între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale lui Gabriel Oprea și fapta de ucidere din culpă. 

Judecătoarea Alexandra Iuliana Rus este considerată în sistemul de justiție ca fiind în sfera de influență a judecătoarei Lia Savonea, noua șefă a CSM, fost președinte al CAB. Unul dintre nașii de cununie al judecătoarei Rus este Alina Ghica, vicepreședinte al CAB și magistratul care a suspendat C5-urile de la ICCJ compuse după a doua tragere la sorți pentru acest an, din 9 noiembrie. Soțul judecătoarei Rus este, de asemenea, magistrat la Secția penală a ICCJ. El a fost anchetat de Inspecția judiciară, dar ”achitat” de Secția de judecători a CSM și apoi trimis la ICCJ.

În iulie, un complet de 3 judecători al ICCJ format din magistrații Constantin Epure, Gianina Arghir și Ștefan Pistol l-a condamnat la 3 ani și jumătate de detenție cu executare pe liderul PSD, Liviu Dragnea. Judecătorul Pistol a făcut opinie separată în sensul achitării. Dragnea este acuzat, ca pe vremea când era șeful CJ Teleorman, ar fi determinat angajarea a două secretare de la PSD la Protecția Copilului Teleorman. Cele două secretare nu s-ar fi dus la serviciu, ci au lucrat în continuare pentru PSD Teleorman (unde șef era Liviu Dragnea), în schimb au încasat salariu de la Protecția Copilului Teleorman.



populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...