India se confruntă cu temperaturi extreme: Morga, depășită de numărul victimelor. Copiii leșină la școală

India se confruntă cu temperaturi extreme: Morga, depășită de numărul victimelor. Copiii leșină la școală

Temperaturile extremă a făcut și victime în rândul populației din India, care se confruntă cu un val de căldură fără precedent. Mai mulți copii au fost duși de urgență la spital după ce au leșinat la școală, potrivit Digi24 .

Temperaturile caniculare sunt obișnuite în India, vara. FOTO arhivă Profimedia

Temperaturile caniculare sunt obișnuite în India, vara. FOTO arhivă Profimedia

Populația face cu greu față căldurii înăbușitoare. Deși este posibil ca maximele să nu fi fost cele anunțate de stația meteorologică din Mungeshpur, situată la marginea oraşului New Delhi, care a „a semnalat o temperatură de 52,9 grade Celsius, o anomalie în raport cu înregistrările altor staţii meteorologice”, este extrem de cald.

Oamenii s-au declarat șocați de valul de căldură de marți și miercuri și au relatat că apa de la robinet a fost fierbinte.

Unii șoferi au povestit că și-au ars degetele când au pus mâna pe volanul mașinilor.

În statul Rajasthan, temperaturile au ajuns marți la 50,5 grade Celsius. La spitalul din Jaipur, numărul victimelor căldurii aduse la morgă e atât de mare, încât capacitatea acesteia a fost depășită. Potrivit poliției din oraș, multe dintre victime sunt muncitori săraci, care nu au de ales decât să lucreze afară, dar și oameni fără adăpost

Amintim că Serviciul meteorologic indian a comunicat că temperatura record de 52,9 grade Celsius înregistrată miercuri, 29 mai 2024, în capitala New Delhi, ar putea fi rezultatul unei erori al unui instrument de măsură, transmite AFP, citată de Agerpres .

Temperaturile caniculare sunt frecvente în India în perioada verii, dar, potrivit cercetătorilor, schimbările climatice determină valuri de căldură mai prelungite, mai frecvente şi mai intense.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii