INCREDIBIL! Dragnea s-a albit la față când a fost întrebat de contractele lui Broidy în România! Ziceai că fata de la Digi l-a lovit cu bâta de baseball peste gură!

INCREDIBIL! Dragnea s-a albit la față când a fost întrebat de contractele lui Broidy în România! Ziceai că fata de la Digi l-a lovit cu bâta de baseball peste gură!

Incredibil! Dragnea s-a albit la față când a fost întrebat de contractele lui Broidy în România! Ziceai că fata de la Digi l-a lovit cu bâta de baseball peste gură! Reporterița de la Digi24 l-a întrebat despre legătura dintre vizita în SUA și contractele semnate de compania lui Broidy cu două ministere. Fraților, cine a văzut doar reacția lui Dragnea și nu auzise întrebarea ar fi zis că tocmai i-au arătat poze cu țiitoarea în brațe la altul!

Apoi, după ce a făcut pauză și a tras aer în piept, Dragnea a bâiguit ceva de genul: “Eu n-am fost la cele doua ministere cu dl. Broidy, altcineva a fost. Am aflat din presă. Nu, n-are nici o legatură deplasarea mea în Statele Unite cu acele contracte. Eu zic că sunteți televiziuni serioase și investigați, o să ajungeți la adevar.”

„Eu n-am fost la acele două ministere cu domnul Broidy. Altcineva a fost. Întrebați miniștrii”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă știa despre acorduri, liderul PSD a spus că „am aflat din presă”.

În continuare, Dragnea a susținut că participarea sa la Washington și semnarea de contracte cu firma lui Broidy nu au legătură.

„N-are nicio legătură... deplasarea mea în Statele Unite cu acele contracte. Eu zic că sunteți televiziuni serioase și investigați și o să ajungeți la adevăr”, a mai spus el.

Întrebat în continuare dacă este vorba despre ministrul Apărării, Mihai Fifor, cel cu ajutorul căruia ar fi ajuns în SUA, președintele PSD nu a oferit un răspuns.

Jurnaliștii făceau referire la faptul că, la începutul lunii trecute, oficialii companiei Circinus - deținută de Elliott Broidy - a semnat un acord de circa 200 de milioane de dolari cu reprezentanții Romarm. Acordul a fost semnat de ministrul Economiei, Dănuț Andrușca, ministrul Apărării, Mihai Fifor, și ambasadorul american Hans Klemm.

The New York Times: Circinus are calea deschisă spre contracte de 200 de milioane de dolari după ce Broidy l-a invitat pe Dragnea la Trump

Abilitatea lui Elliot Broidy de a-și utiliza conexiunile politice pentru a-și spori afacerile arată cum “abordarea neortodoxă a guvernării de către Donald Trump a dat naștere unui nou tip de comercializare a accesului în mlaștina pe care a jurat să o scurgă”, scrie New York Times. Articolul oferă drept exemplu inclusiv invitația acordată lui Liviu Dragnea, descris de autorii articolului drept “un parlamentar român acuzat de corupție”, pentru a participa la hotelul lui Trump din Washington și care a postat pe Facebook fotografii cu președintele. „Circinus nu a primit încă  contracte în România, afirmă oameni apropiați de Broidy”, mai scrie NYT, care notează însă că acordul semnat luna trecută între Circinus și Romarm îi deschide calea spre contracte în valoare de peste 200 de milioane de dolari.

Acest tip de acces, notează The New York Times, are valoare pe scena internațională, unde percepția susținerii de către președintele american sau chiar o fotografie cu acesta le poate fi utilă liderilor când se întorc în tara lor.

Într-o declarație citată de The New York Times, Broidy susține că succesul companiei sale se datorează angajării „celor mai buni oameni, inclusiv a unui număr de foști ofițeri”, și nu datorită conexiunilor sale politice. „Ideea că succesul nostru derivă din activitățile de anul trecut din jurul inaugurării președintelui nu este doar eronată, ci și insultătoare pentru cariera și profesionalismul veteranilor noștri bine pregătiți și decorați”.

Publicația americană amintește că omul de afaceri, care deține din 2015 compania Circinus a fost implicat în 2009 într-un răsunător caz de corupție în Statele Unite. Elliot Broidy a demisionat în 2009 din funcția de preşedinte al fondului de investiţii Markstone Capital, după ce a recunoscut că a dat mită 1 milion de dolari către oficiali ai statului New York şi către manageri ai fondurilor private de pensii. Broidy si-a recunoscut faptele si a platit 18 milioane de dolari pentru a scăpa de închisoare. (Vezi aici relatarea întregii afaceri).

NYT notează că, pentru a-și reface reputația după acest episod, și-a extins afacerile în industria militară și de securitate, înființând o nouă companie numită Threat Deterrence în 2013 și cumpărând Circinus, în iulie 2015.

Afacerile sale au decolat după alegerea lui Trump, adaugă sursa citată. Potrivit NYT, Circinus a câștigat contracte în toată lumea, inclusiv contracte militare, valorând peste 200 de milioane în Emiratele Arabe.

Însă ziarul scrie că Broidy a înregistrat un recul subit. Unul din partenerii săi de afaceri, George Nader, cooperează în prezent cu procurorul special (Robert Mueller), ale cărui investigații vizează contactele lui Nader cu oficiali de top din administrația Trump și posibilul său rol în canalizarea fondurilor din Emirate către campania lui Trump, potrivit unor surse apropiate afacerii.

Pe larg despre afacerea Nader – Emirate a scris The New York Times într-un articol publicat pe data de 5 martie, în care arăta cum Brodiy i-ar fi cerut lui Trump să-l demită pe secretarul de stat Tillerson.

 Fragmentul din NY Times referitor la Romania

„Doi oficiali din România, un alt potențial client pentru Circinus, l-au întâlnit pe Trump la o petrecere privată la care Brodiy i-a invitat pe durata ceremoniei de inaugurare a mandatului la Trump International Hotel, de lângă Casa Albă. Liviu Dragnea, lider parlamentar care conduce Partidul Social Democrat, a pledat pentru legături mai strânse între România și Statele Unite, determinându-l pe Trump să declare <>.

La vremea respectivă, Dragnea se confrunta cu acuzații de corupție, cu care contină să se lupte. Dar la câteva luni după evenimentul de inaugurare, Circinus a continuat să oferteze guvernul cotrolat de Dragnea, folosindu-se parțial de potențialul acces la președintele Trump, potrivit unei persoane care lucrează cu guvernul român și a fost informată despre această solicitare.

Circinus nu a primit încă contracte în România, afirmă oameni apropiați de Broidy. Compania a încheiat un acord luna trecută cu o companie de armament deținută de stat care pare să-i deschidă calea spre contracte în valoare de peste 200 de milioane de dolari, potrivit presei românești și unor persoane familiare cu procesul de contractare.

Background. Accordul de cooperare incheiat in data de 1 februarie, la sediul Ministerului Economiei, intre compania Romarm si cea americana Circinus Defense, nu este un contract, ci o înțelegere prealabilă între părți, care nu presupune o procedură de selecție/licitație și nu conține clauze financiare, au precizat, pentru HotNews.ro, oficialii Ministerului Economiei. Parteneriatul “vizează, în principiu, colaborarea industrială pentru dezvoltarea unor produse și soluții în domeniul informațiilor și tehnologiilor de securitate, atât pentru beneficiari interni, cât și externi”, și “evenimentul a avut un caracter discret, nu secret”.

HotNews.ro a scris in data de 8 februarie ca, reprezentanții firmei Romarm și cei ai companiei americane Circinus, deținută de Elliot Broidy, fundraiser-ul care l-a invitat pe Liviu Dragnea în ianuarie 2017 la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump, au semnat în data de 1 februarie un acord la sediul Ministerului Economiei.

Acordul a fost semnat fără presă și comunicate oficiale, în mod netransparent, deși la eveniment au participat ministrul economiei, Danuț Andrușca, ministrul Apărării, Mihai Fifor și ambasadorul american Hans Klemm. Contactați la acel moment de HotNews.ro, oficialii Ministerului Economiei au confirmat semnarea acestui acord, fără a da mai multe detalii despre conținutul acestuia.

Deși oficialii Ministerului Economiei n-au spus despre ce acord este vorba, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro ar fi vorba de realizarea unui sistem C4ISR care vizează unul din programele prioritare majore de înzestrare a Forțelor Armate, cu o valoare estimată la circa 180 de milioane de euro.

Ziarul Adevarul, deținut de Cristian Burci, a fost singura organizație de presă care a relatat despre acord, într-un articol publicat a doua zi dupa eveniment, în data de 2 februarie, însă ulterior a șters complet, în mod bizar, articolul de pe site. După ce HotNews.ro a descoperit și a scris despre acest subiect, Adevarul a republicat articolul cu unele modificări ( Citește aici explicațiile oferite de redacția Adevarul.ro pentru Paginademedia.ro)

Ulterior, firma americană Circinus a explicat, într-un punct de vedere transmis HotNews.ro, că înțelegerea semnată cu Romarm nu este un contract, ci un acord de parteneriat, pentru care au fost întrunite toate obligațiile legale.





Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 „Na, că ți-am arătat și țâțele de bucurie”

3 Văduva lui Prigoană, Mihaela Botezatu, i-a dat o veste proastă Adrianei Bahmuțeanu: „Copiii nu vor să o vadă”

4 Care o fi faza cu știrea asta?

5 Încă un gherțoi din Poliție a fost găbjit!